„Klubrádió
Café Péntek

Isten létezik, és Petrunijának hívják? – Café Péntek ajánló

21/02/2020 15:01

| Szerző: Klubrádió

40 év után ismét Ferenczy Noémi kiállítás! Váradi Júlia kulturális ajánlóműsora ismét remek programokat ajánl a kultúra iránt éhezőknek. Tartsanak velünk este 8-tól!

2020. február 21. Café Péntek (2020. február 21., péntek 20:00)
53:15
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Gulyás Gábor múzeumigazgatóval beszélgetett Váradi Júlia annak apropójából, hogy 40 év után ismét van önálló kiállítása a nemzetközi hírű Ferenczy Noéminek, aki az Iparművészeti Egyetemen is tanított és akit a magyar kárpitművészet megújítójának tartanak.

A szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum május közepéig várja a látogatókat.

Ferenczy Noémi kiállítás
 
Ferenczy Noémi kiállítás - 
A kép forrása: Ferenczy Múzeumi Centrum

Isten létezik, és Petrunijának - Nemcsak a címe szokatlan annak a belga-francia-horvát-szlovén-macedón drámának, amit a Cirko Film forgalmazásában mutattak be, hanem a témája és a látásmódja is. Báron György filmkritikussal beszélgetünk a filmről - nézzék meg a lentebbi ajánlót, és utána a moziban is keressék a filmet!

A fényből a sötétbe című könyv, melyet Harsányi László szociológus, kultúrtörténész jegyez, az OMIKE - az Országos Magyar Izraelita Közművelődési Egyesület - történetét mutatja be 1909-es megalakulásától 1950-es megszűnéséig. A szerzővel beszélgetünk a kötetről.

A fényből a sötétbe
 
A fényből a sötétbe
 

O. Horváth Sára drámája, a Lenni, vagy nem a KV társulat és az Emanci csoport társadalmi témájú előadása a Jurányi Házban. Widder Kristóf rendező a vendégünk.

Lenni vagy nem
 
Lenni vagy nem - 
A kép forrása: Jurányi Ház
 
Café Péntek
2020. február 21. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia