„Klubrádió
Reggeli gyors

Indonéziába hóért?

9/12/2019 10:35

| Szerző: Klubrádió

Újabb gyanús szerződés bukkant elő a közterület-fenntartónál. Az összeg nem csillagászati, a tartalma viszont nagyon távolinak tűnik: exportlehetőségek Indonéziába.

 

2019. december 09. Reggeli gyors - részlet 19.12.09. Tüttő Kata
06:56
00:00

A Fővárosi Közterület-fenntartó az egynapos „hóhelyzet” miatt került hirtelen a látótérbe, meg amiatt, hogy a volt vezérigazgató közvetlenül a választás után kötött 1,5 milliárdos szerződést egy Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó céggel. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes még talált pár érdekességet a cég gazdálkodásában. Köztük egy 30 oldalas tanulmány elkészítésére szóló szerződést 11 millió forintért. A téma az indonéziai export lehetőségének vizsgálata. A teljesítést a kommunikációs osztálynak kellene igazolnia.

Az FKF Zrt. napi problémákkal küzd, a hulladékkezelés, a hóeltakarítás gondot okoz, de közben a világ egyik legtávolabbi országával foglalkozik. A szerződés határideje még idén lejár, tehát hamarosan kiderül, hogy miről is szól az a bizonyos tanulmány, és mennyire hasznos. Egyébként nem annyira bizarr az ötlet, mint amilyennek első hallásra tűnhet, mert például a vízmű képes volt tudást exportálni. Indonézia partjai szennyezettek, sok a műanyag hulladék az óceánban, tehát van ott teendő bőven. Csakhogy hulladékgazdálkodás tekintetében Magyarország nem a tanítók, hanem a tanulók között van – véli Tüttő Kata.

A cég felügyelő bizottságának, amely a gazdálkodást ellenőrzi, valószínűleg még lesz a dolga az FKF, közkeletű nevén a főkefe háza táján.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
2019.12.09. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor