„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Hyppolit, Anconai szerelmesek, jóga

6/12/2019 13:22

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A legtöbbünknek talán az Anconai szerelmesek miatt lehet ismerős Vajda Katalin neve. Színházi körökben azonban a legjobb szakemberek között tartják számon.

2019. december 06. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2019. december 06., péntek 10:00)
87:45
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

A pénteki Ötösben az eredetileg dramaturgként dolgozó Vajda Katalint látta vendégül Gálvölgyi János. A mára íróként és színpadi szerzőként is ismert alkotó először testvérével, Vajda Anikóval álmodott színpadra előadásokat. Nevükhöz fűződik a híres Hyppolit, a lakáj színdarab, amelyben Szacsvay László mellett Molnár Piroskát és Bajor Imrét láthatta a közönség.

Az igazi fordulópontot Vajda Katalin pályájában azonban a már említett Anconai szerelmesek című előadás hozta el, amely a legendás olasz slágerekkel és a kedves kerettörténettel hamar a közönség szívébe lopta magát. Azóta sem telik el hónap, hogy valamely színház ne tűzné műsorára a darabot.

Vajda Katalin a műsorban jelenlegi munkáiról, a Játékszínben dramaturgként töltött évekről és legújabb , eredményéről, a nemrég megjelent regényéről, A beavatás című könyvről.

Gálvölgyi Jánosnak mesélt arról, milyen változást hozott az életébe egy indiai út, a jóga és az, hogy gyökeresen átalakította életmódját.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Anconai szerelmesek – MTI/Mészáros János

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2019. december 06., péntek 10:00