„Klubrádió
Megbeszéljük...

Horváth Csaba szerint ő csak spórol a zuglóiaknak a parkolási szerződéssel

6/11/2019 18:56

| Szerző: Klubrádió

Nehogy azt higgye valaki, hogy „Horváth Csaba három hét alatt lebonyolított egy új közbeszerzést, és órákat akar vásárolni a Fidesz-maffiától vagy bármilyen maffiától” – mondta az MSZP-s politikus, akit a zuglói parkolási ügyek legújabb fejezetéről kérdeztünk.

2019. november 06. Megbeszéljük / részlet, Horváth Csaba (19.11.06.)
16:55
00:00

Horváth Csabának, Zugló MSZP-s polgármesterének megint sikerült országos figyelmet keltenie, olyan javaslatot terjesztett be, amelynek értelmében egy korábbi közbeszerzés alapján mutyigyanús cégtől vennének új parkolóórákat. Az egykori Centrum Kft.-s Kupper András (az azonos nevű volt fideszes képviselő nagybátyja) cégét pont egy zuglói ügy miatt nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélte a bíróság, ahogy a 444 írja.

Horváth Csaba szerint „ezzel a céggel semmi probléma nem volt, sem most, sem korábban”. Kupper András annak a cégnek (C-Ware Kft.) a kisebbségi tulajdonosa, amely egy francia parkolóautomata-forgalmazó (Parkeon) magyarországi leányvállalata. A <qclass=" icms-unhandled-style">parkolós Kupper cége a Centrum volt, ebben a másik vállalkozásban „már csak” 25 százalékos résztulajdonos, és nincs döntési helyzetben – tette hozzá a polgármester.

Jelezte: van egy cég, amely közbeszerzési eljárásban „nagyon jó ajánlatot tett Zuglónak”. Ezt azt jelenti, hogy a három évvel korábbi árat tartják, sőt, a korábbi szervizdíjat 40 százalékkal csökkentik, 69-ről 40 ezer forintra. Az ügy nagyjából fél éve állt meg, amikor a képviselő-testület azt a feladatot adta Karácsony Gergely akkori polgármesternek, hogy a két évvel korábbi szerződést is úgy módosítsák, hogy 40 ezer legyen a szervizdíj. Ez a törvények szerint nem lehetséges.

 
Horváth Csaba zuglói polgármester (Facebook)
 
 


Közölte: ha nem döntenek a héten, akkor nem tudják bővíteni idén a zónákat, ami több ezer zuglói polgár érdekeit sérti. A parkolózónák azért alakulnak ki, hogy a zuglóiak ingyen parkolhassanak. Ezeket az órákat azonnal be lehet kötni a NAV-hoz, és azt kezdeményezi, hogy azonnal kössék is be őket, és azt is, hogy csatlakozzanak az egységes fővárosi parkolási rendszerhez.

Az előző testület döntött erről április 29-én, de ő azért vállalta fel, mert az eljárásnak „minden pontja szabályos és tisztességes volt, ráadásul olcsón jót szállítanak”. Kupper András személyét kifogásolják, nem a terméket és nem az árat – hangsúlyozta, noha a 444 idézett cikkében azt is hozzáteszi, hogy a zuglói automatáknál nem lehet bankkártyával fizetni. A kritikák szerint neki el kellene utasítania ezt a szerződést, mert Kuppernek volt egy bűne, bár őt magát nem ítélték el Horváth Csaba szerint, csak a cégét.

Műsorvezetőnk, Bolgár György közbevetette, hogy Zugló és a parkolási ügy kínos volt az elmúlt hónapokban, politikai szempontból számításba kell venni, hogy a zuglói szocialistákat mutyival vádolták, ebben a mutyiban szerepet kapott Kupper András cége. Ezzel csak az állítható szembe, hogy terjesszék ki a fizetős parkolást a zuglóiak érdekében. Ezért ő megismételné a közbeszerzési eljárást, és a nagy nyilvánosság előtt a lehető legnagyobb átláthatósággal kezdené újra. Ha akkor is ez a cég nyer, akkor mindenki mondhatja, hogy nincs más, nincs jobb, de ha mégis lenne, akkor kétszeresen is a polgármester győzne.

Horváth Csaba erre úgy reagált, hogy egy új közbeszerzés után drágább lesz minden – ugyanilyen tudású gépeket Bús Balázs (Fidesz-KDNP) Óbudára 3 milliónál többért vett, ezek 2 millió 70 ezerbe kerülnek. Lehetne úgy dönteni, hogy nem vállalják, de akkor ki vállalja a felelősséget azért, ha 30-40 millióval többe kerül az egész?

Az a kérdés, hogy melyik esetben veszik elő őt jobban, ha „pazarolja a zuglóiak közpénzét”, vagy ha a Karácsony Gergely vezette közgyűlés által előkészített, transzparens döntést végrehajtják. Nehogy azt higgye valaki, hogy „Horváth Csaba három hét alatt lebonyolított egy új közbeszerzést, és órákat akar vásárolni a Fidesz-maffiától vagy bármilyen maffiától” – mondta az MSZP-s politikus.

(A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay)

Megbeszéljük...
2019. november 06., szerda 16:00
Műsorvezető: Bolgár György