„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hollik István: Csak ürügy a Fidesz kizárása körüli vita

8/03/2019 20:21

| Szerző: Klubrádió

Végre felkerült az Európai Néppárt napirendjére a migráció kérdésében eltérő belső álláspontok tisztázása. A Fidesz és a pártcsaládja közti feszültségnek ez a lényege, nem az a kérdés, hogy a magyar kormányerőt kizárják-e vagy sem – erről beszélt a Klubrádióban Hollik István kormányszóvivő.

Hasznos vita zajlik a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) között, miután főleg kisebb skandináv és benelux tagpártok egészen mást gondolnak a migrációról, mint a magyar kormánypárt, vagyis bevándorláspártiak. Azokat a vitákat, amelyeket a magyar kormányzat korábban a liberálisokkal folytatott, most az említett EPP-s erőkkel kell végigvinnie, az EPP pedig szakít azzal a régi hagyományával, hogy a konfliktusos ügyeket a szőnyeg alá söpri. Most „végre kitesszük az asztalra” a belső problémákat – mondta a Klubrádióban Hollik István kormányszóvivő.

Az tehát, hogy a Fidesz a Néppártban marad-e vagy azon kívül, csak ürügy, bár jó ürügy, arra, hogy az EPP végre szakítson azzal a régi hagyományával, hogy a közös álláspontot tudjanak kialakítani. A Fidesz arra törekszik, hogy a vitában az ő, migrációellenes álláspontja kerüljön többségre – tette hozzá a kormányszóvivő.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kritikusainak nem a migráció ügyében van vitája a Fidesszel, hanem a demokrácia dolgában, Hollik István továbbra is arról beszélt, hogy az őket kritizáló EPP-s tagtársaik márpedig bevándorláspártiak. Az Európai Uniót is meg kell reformálni, emiatt is jó, hogy terítéken van a bevándorlás ügye, ami rámutat, hogy a brüsszeli bürokrácia, amely mást akar, mint az európai polgárok, rosszul működik – mondta a kormányszóvivő.

Az interjú hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Megbeszéljük/Interjú Hollik István kormányszóvivővel
2019. március 8., péntek 16.00h
szerkesztő-műsorvezető: Bolgár György