„Klubrádió
Klubdélelőtt

"Higgy magadban! Szeress okosan!" – Klubdélelőtt ajánló

22/05/2020 16:10

| Szerző: Klubrádió

Demenciáról, Bolyairól, álmokról és világbajnoki címről, szegénységről dalokról és újrakezdésről - és még sok minden másról beszélgettünk vendégeinkkel.

2020. május 23. Klubdélelőtt (2020. május 23., szombat 09:00)
157:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Gaál Ildikó az elmúlt években több színházi darabot rendezett: Az ördög három aranyhajszála, Rózsa mami, A titokzatos világválogatott, Csongor és Tünde, Kreutzer-szonáta, Meztelen éj…, Batang felé, Lovagias ügy... Most, részben édesanyja emlékére egy rövidfilmet készített, melynek a címe Demencia.

Láng Zsolt József Attila- és Libri-díjas író azt vallja, hogy Bolyai János az egyik legnagyobb magyar tudós, a matematikában, filozófiában, zeneművészetben, de még a hadtudományokban is otthonosan mozgott, szerinte akkora zseni volt, mint Einstein, mégis elfeledték. Méltatlan körülmények között, elfeledve halt meg, jeltelen sírba temették.

Láng Zsolt
 
Láng Zsolt
 

Michelisz Norbert alig több mint tíz évvel ezelőtt még csak a számítógép előtt ült és szimulátoron versenyzett, profi autóversenyzői karrierről még csak álmodni sem mert. Végül az álma valóra vált, megnyerte a legfontosabb túraautós bajnokságot, világbajnok lett.

Michelisz Norbert világbajnok
 
Michelisz Norbert világbajnok
Fotó: Florent Gooden
 

Velez Zoltán agrármérnök egy most megjelent tanulmányban azt írja: „Tizenhárom év telt el azóta, hogy írtunk a magyar szegénység helyzetéről. Az elmúlt időszakot elemezve elmondhatjuk, hogy a helyzet jelentősen megváltozott. A szegények még szegényebbek, a romák még kiszolgáltatottabbak lettek, sőt, keserves új jelenség, amire akkor fenyegetésként sem gondoltunk, hogy a szegények jelentős számú növekedése mellett rohamléptekben kialakul a gettósodás. Akkor még bíztunk abban, hogy a magyar kormányok a tömegek jólétének, egészségi állapotának, munkahatékonyságának és képzettségének emelésében érdekeltek, és nem a magyar társadalom polarizációjában. Tévedtünk....”

Velez Zoltán
 
Velez Zoltán
 

Geszti Péter egy dalának címe: Noé. Az újrakezdés dala. "Ha úgy érzed, hogy eljött a világvége, cselekedj! Fogd meg a párod kezét, és teremts vele új világot! Hittel és szeretettel. Járványon innen és túl: higgy magadban! Szeress okosan! Cselekedj bátran!" - mondja.

Berkes Olivér 5 éves koráig Németországban élt, majd családjával hazaköltözött Magyarországra. Tizenegy évig válogatott szinten teniszezett, majd jött a zene és az énekesi karrier. Számítok rád, énekli legújabb dalában.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt
2020. május 23. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa