„Klubrádió
Reggeli gyors

Hargitai Miklós: A Borkai-ügynek nem a szexvideós része a legsúlyosabb

8/10/2019 13:06

| Szerző: Klubrádió

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke szerint a győri polgármester, Borkai Zsolt botrányának közéleti szempontból nem az intim felvételek jelentik a legsúlyosabb részét, hanem a szivárogtató által említett korrupciós ügyek.

2019. október 08. Reggeli gyors / részlet, Hargitai Miklós (19.06.19.)
06:34
00:00

A Borkai-botránynak közéleti szempontból nem az intim részletek jelentik a legsúlyosabb elemét, hanem az ördög ügyvédje blog szerzője által említett korrupciós ügyek és az, hogy állítása szerint a kéjutak költségét sem saját pénzéből fizette a győri polgármester – mondta Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke. Azt már összerakta a sajtó, hogy mi volt ez a hajó, mennyibe kerül a bérlése, és így tovább, tehát teljesen nyilvánvaló, hogy még egy megyei jogú város polgármesterének se telik ilyesmire a fizetéséből, ezt már meg kell magyaráznia Borkainak.

Ez Borkai magánéletének része, ezzel védekezik ő is és a kormánypárt is, ezt a sajtónak is mérlegelnie kell, hogy itt a magánélet szentségéhez fűződő jog vagy a nyilvánosságnak a közszereplők feddhetetlenségével kapcsolatos tájékozódási joga az elsődleges, és ez nem könnyű mérlegelés.

Viszonylag egyértelmű, hogy a sajtónak valamit írnia kell róla, valahogy be kell számolnia. Hargitai Miklós példaként említette 444-et, amely nem éppen kormánypárti oldal, nagyon visszafogottan kezelték, de a kommentelők minden cikknél erről beszéltek, miközben mondjuk a kormánypárti 888-on vagy a mandineren egyáltalán nem volt erről hivatalosan szó, de a kommentekben szintén uralta a témát. Szerinte azt nem teheti meg egy magára valamit adó sajtóorgánum, hogy ennyire elszakad az olvasói érdeklődésétől.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors
2019.10.08. 08:10
Műsorvezető: Lampé Ágnes