„Klubrádió
Reggeli gyors

Hajókatasztrófa a Dunán - Hét ember meghalt

30/05/2019 06:05

| Szerző: Klubrádió

Egy nagyméretű luxushajóval ütközhetett az a turistahajó, amely elsüllyedt szerda este a Parlamenttől északra.

A dél-koreai turistákat szállító Hableány valószínűleg egy luxushajóval ütközött. A nagyméretű hajó elsodorta, maga alá gyűrte a turistahajót, amely gyorsan elsüllyedt.  A balesetnek hét halálos áldozata van - jelentette be Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője nem sokkal éjfél után a helyszínen. 

 
Hajóbaleset 2
Fotó: Lakatos Péter / MTI
 

 

 Megtalálták az elsüllyedt hajó roncsát - értesült az M1 aktuális csatorna.

A tudósító azt mondta: a roncs a Margit híd pillérétől három méterre van a Duna mélyén. Hogy mikor tudják kiemelni, azt még nem tudni. 

Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője szerda éjszaka azt mondta: rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset. Közölte azt is, hogy a hajót folyamatosan szervizelték, műszaki hibáról nem tudnak.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: negyed tízkor érkezett a bejelentés, hogy egy turistahajó felborult a Dunán. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.  A hatóságok - köztük a honvédség segítségével - azonnal megkezdték a kutatást a Duna teljes szakaszán.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: 96 hivatásos tűzoltóval, tűzoltóautókkal, speciális műszerekkel is keresik a túlélőket. Azt mondta, a keresés elhúzódó folyamat lesz - jelentette az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter.