„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Nagyon komoly tanulságai vannak Borkai szexvideójának

7/10/2019 17:40

| Szerző: Klubrádió

Mások hálószobajeleneteit csak úgy kitenni a közönség elé, elítélendő, de Borkai Zsolt, győri polgármester szexvideója esetében nem erről van szó. Ez az aktus, Borkai és a felvételen szereplő hölgyek közös útja közügynek minősíthető – mondta Hadházy Ákos ellenzéki parlamenti képviselő. A politikus szerint nem azzal kell foglalkozni, hogy Borkai Zsolt viselkedése és a Fidesz keresztény értékeket hangoztató propagandája, hogy jön össze, sokkal inkább, hogy egy ilyen kirándulásnak mi köze a közpénzek leosztásához.

2019. október 07. Megbeszéljük-részlet/Interjú Hadházy Ákossal (19.10.07.)
10:25
00:00

Nagyon komoly tanulságai vannak a Borkai-ügynek, mégpedig az, hogy Magyarországon, ahol több milliós, vagy akár százmillió forintos gazdaságélénkítő pénzeket osztogatnak, a támogatásokat nem minden vállalkozó kaphatja meg. Jól kell látni, hogy többnyire azok részesülnek az összegekből, akik közel vannak a fideszes vezetőkhöz – általában rokonok, ismerősök, párthoz hű emberek –, amivel aztán jelentős versenyelőnybe kerülnek.

Tehát nem azok a vállalkozások lesznek a nyertesek, amelyek szorgalmasak, innovatívak, tisztességesek, mert ezeket a szempontokat felülírja a Fidesz iránti elköteleződés, és az óriási veszély. A mostani Borkai-eset pedig, ha tragikomikusan is, de nagyon jól bemutatja a problémát – mondta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Az ellenzéki politikus annak kapcsán nyilatkozott, hogy Borkai Zsolt, győri polgármesterről a napokban olyan felvételek jelentek meg, amelyeken az látszik, hogy egy jachton vállalkozók és fiatal nők társaságában szexpartin vett részt. A fényképen és videón látszó egyik nő korábban 3 millió forint uniós támogatást kapott elsősorban leány- és legénybúcsúkra szakosított rendezvényszervező vállalkozásának fejlesztéséhez, a testvére pedig egy esküvői ruhaszalonra kapott pénzt. Hadházy Ákos ennek nyilvánosan elérhető adatbázisokban nézett utána.

Hadházy Ákos szerint nem azzal kell foglalkozni, hogy Borkai Zsolt viselkedése és a Fidesz keresztény értékeket hangoztató propagandája, hogy jön össze, sokkal inkább azzal, hogy a nyilván nagyon drága jachtút, vagy más kirándulások valaminek az ellentételezései voltak-e. Most úgy tűnik, igen, feltételezhető, hogy a videón szereplő hölgy mintegy ellenszolgáltatásként kapta az európai uniós támogatást. Mások hálószobajeleneteit csak úgy kitenni a közönség elé, elítélendő, de itt nem erről van szó, ez az aktus, Borkai és a hölgyek közös útja a feltárt körülmények miatt már lehet közügy.

Az országgyűlési képviselő szerint bár nem jó érzés felvételeket készíteni másokról, de fideszes politikusok tucatjával követnek el komoly bűncselekményeket, ezért mégis indokolt az ilyen típusú információszerzés. Az ilyen eseteknél társtettesek is vannak, illetve az ügyek főszereplői közreműködésre kényszeríthetnek másokat is, vannak olyan köztisztviselők, vállalkozók, akik látják mi megy. Ezért azok, akiket bűncselekményre kényszerítenek, jól teszik, ha ezt dokumentálják – mondta Hadházy.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Hadházy Ákossal
2019. október 07., 16.15
riporter: Szénási Sándor