„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: Ez a lejáratókampány csak azt bizonyítja, hogy Rogán Antalhoz közel került a Völner-ügy

21/01/2022 22:39

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákossal kapcsolatban a kormánypárti média egy névtelen és azóta eltűnt blogposztra hivatkozva elővett egy 2005-ös gyermekbántalmazási ügyet. A független képviselő azt mondta, még az a blog is olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek azt bizonyítják, hogy ő nem követett el semmit. Azt, hogy ezt most előszedte a kormánymédia, egyértelműen annak tulajdonítja, hogy "Rogán Antalhoz közel került a végrehajtói botrány, a Schadl-Völner-ügy".

2022. január 21. Megbeszéljük / részlet, Hadházy Ákos (22.01.21.)
16:09
00:00

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt azzal kapcsolatban kérdeztük, hogy a kormány médiája előkapart egy 16-17 évvel ezelőtti gyermekbántalmazási ügyet. 

„Már szomszédgyilkos vagyok, a szüleim a hat és fél hektáros földjükkel zöldbárók, most gyerekverő lettem” – ironizált a képviselő. Nagyon aljas rágalom, ha nem a családjáról lenne szó, talán nevetségesnek is tartaná, hiszen egy olyan dokumentumot mutogatott egy névtelen blog, amelyek szerint ő ezeket a dolgokat nem követte el. (A blog ezt az egy posztot tette ki, azóta meg is szűnt, mégis arra hivatkozik a kormánymédia.)  Elvált kismamát vett feleségül, azóta is együtt vannak; a hölgynek volt egy kisfia, az édesapa jelentette fel őket, hogy bántalmazták a gyermeket. Akkor ezt nagyon helyesen kivizsgálták, a gyámügynél, miután lezárták és nem találtak semmit, az ügyészségnek is továbbadták, és az erről szóló dokumentumokból kiderül, hogy megszüntették az eljárást. Azóta egyébként rendeződött is a viszony az édesapával. Erről, mint mondta, többet nem szeretne beszélni, egy még tavaly, erre az eshetőségre számítva elkészített videóban előre elmondott mindent. Ezt itt tekinthetik meg:

Felhívta a figyelmet, hogy ez 2005-ben volt, ő 2006-ban lépett be a Fideszbe, addig semmilyen politikai pozíciója nem volt, ráadásul akkor a szekszárdi önkormányzat MSZP-SZDSZ-es vezetés alatt állt. Ezt azért fűzte hozzá, mert a névtelen posztban azt is sugalmazták, hogy az ügyet azért tussolták el, mert ő fideszes képviselő volt, de ez sem igaz – hangsúlyozta.

Amikor először megszólalt a trafikügyben, akkor a feleségével megbeszélték, hogy mire számíthatnak, ha nyilvánosságra hozza. Tulajdonképpen ő volt az, aki arra biztatta, hogy hozza le, mert „akkora disznóság volt”. Tudták, hogy "meggyilkolni azért nem fogják", de a lejáratás jöhet ilyenkor. Erre is lehetett számítani, mert a fideszes önkormányzat egyébként törvénytelenül, mint fogalmazott, elővehette ezeket a papírokat.

Hadházy Ákos azt mondta: így legalább még biztosabb benne, hogy "a Völner-ügyben nagyon ott vagyunk Rogán Antalnál", amiatt, amit elmondott a napokban a kabinetminiszterről és legközelebbi munkatársáról a Völner-ügyhöz kapcsolódóan. Az időzítés, hogy ezt most hozta ki a kormánypropaganda, újabb bizonyíték arra szerinte, hogy Rogán Antalhoz közel került ez a végrehajtói botrány. A kabinetfőnök a miniszterek, állami vezetők egyik legszorosabb munkatársa, ő vette meg a „korrupt végrehajtói kar” egyik nagy irodaházát tavaly. Nem tudni, hogy miből, jelzálogjog nincs az ingatlanon. Ő azt mondta, hogy hitelből, de akkor az nagyon nagylelkű volt. Hadházy szerint az úgy életszerű, hogy aki kölcsönad ekkora pénzt, legalább félmillárdot, az bejegyzi a jelzálogjogot, ha mégse kapná meg a pénzt, akkor vihesse az ingatlant. Mindenképpen kellene valamit mondania erről Rogánnak – fűzte hozzá. 

Arról is beszélt, hogy a 444 pénteki információja szerint Schadl Györgynek, a végrehajtói kar elnöke elment a bírói hivatal elnökéhez, és azt mondja, hogy ki kellene rúgni egy bírót. És utóbbi nem hívta a rendőröket, nem jelentette fel befolyásolási kísérlet vagy hivatali visszaélésre felbujtás miatt, hanem elküldte a Fővárosi Törvényszék vezetőjéhez. Aki szintén nem hajtotta el, hanem – a cikk szerint – azt mondta Schadlnek, hogy kirúgni nem tudja, de meg tudja nehezíteni az életét és a megbízatását vissza tudja vonni. 

Az ilyen lejáratásoknak az a veszélyük, hogy az ilyen példákban, mint amikor vele, Márki-Zay Péterrel vagy akár Vona Gáborral ezt csinálták, sokan azt látják, hogy inkább nem kell cselekedniük. Ettől nem szabad megijedni, ne féljen senki, küzdeni kell például a propagandagépezet ellen – hangsúlyozta. Ha sokan, 20-30 ezren dolgoznak a választás sikeréért, velük nem tudják megcsinálni ugyanazt.

Szerinte ez a lejáratás nagyon jól kiadja az összképet. Arról van szó, hogy „ezek úgy próbálják megúszni, hogy azt mondják, itt vannak ezek a botrányok, akkor szólunk a Rogán Antinak – most nem is kell szólni, mert ő volt az érintett – és figyelj, csináljatok róla valamit”. Hozzátette, nem gondolja, hogy Rogán felelni fog ezekre a kérdésekre a nyilvánosság előtt, mert a független sajtó elől elbújik, a parlament is csak akkor ül össze, „amikor Novák Katalint megválasztják” köztársasági elnöknek.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2022. január 21., péntek 16:45
Műsorvezető: Bolgár György