„Klubrádió
Esti gyors

Ha valami nem megy Orbánnak, meghosszabbítja Bicskéig – Kárpáti Iván jegyzete

22/11/2019 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Miközben arról megy a diskurzus napok óta, hogy egy „kivénhedt szkinhedzenekar, giccses, szirupos nótájára” fel kell-e állni vagy sem, Orbán Viktor bejelenti, hogy több sportakadémia kell. Mert az eddig is bejött. Ami a miniszterelnöknek nem sikerül, azt „meghosszabbítja Bicskéig”.

2019. november 22. Esti gyors-részlet (2019.11.22. Kárpáti Iván jegyzete)
01:08
00:00
Ülök a belvárosi magánklinika várójában, átlagos boutique hotel hangulat, mosolygós recepciósokkal. Sokan vagyunk. Teljesen átlagos emberek, akik valószínűleg nem engedhetik meg maguknak, hogy több nap szabadságot vegyenek ki egyszerű vizsgálatok miatt.

Az időpontom előtt 10 perccel jön egy asszisztens, bemutatkozik, elkísér a vérvételre. Közben mondom neki, milyen érdekes, hogy párhuzamos univerzumokban létezik nálunk ez az egészségügy. Felnéz a vénámról, hát azt ő sem érti, hogy, ha ebbe bele lehet tolni a pénzt és az ilyen eredménnyel jár, akkor az államiba miért nem. Ezen aztán jót hümmögünk, miközben már ragasztja le a tű helyét.

Közben napok óta azon megy a komoly diskurzus, hogy egy kivénhedt szkinhedzenekar, giccses, szirupos nótájára akkor most fel kell-e állni a 200 milliárdos stadionban, avagy nem. És ezért valaki magyar-e, vagy nem annyira. Ma pedig Orbán bejelenti, hogy még több sportakadémia kell. Az eddig is nagyon bejött. Ha valami nem sikerül neki, akkor most már csak azt tudja csinálni, hogy „meghosszabbítja Bicskéig”. Minden héten. Jól elvagyunk.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2019. november 22-i adásában hangzott el.