„Klubrádió
Reggeli gyors

Ha van foci, akkor bunda is

14/09/2019 18:31

| Szerző: Klubrádió

Pontosabban fogadási csalás, amikor futballistákat fizetnek le, hogy hibájukkal befolyásolják a meccs eredményét. Erről, teniszről és kosárlabdáról hallhatnak M. Dénes Tamástól.


2019. szeptember 13. Reggeli gyors-részlet/M. Dénes Tamás sportriportja 19.09.13.)
05:20
00:00

A Memphystől hallják a Fogadom című számot, különös tekintettel arra, hogy újabb európai méretű fogadásimaffia-botrány van kialakulóban. Csak azoknak, akik nem tudják, mi az, vagy hogy néztek ki 6 illetve 10 éve a nagy fogadási botrányok, elmondjuk: ilyenkor futballistákat fizetnek le, hogy változtassák meg hibájukkal egy mérkőzés eredményét, ami aztán egy távol-keleti fogadóirodában komoly summát hoz a lefizetőnek. Most úgy tűnik, 2019-ben valami hasonló van kialakulóban. A botrány kirobbantója Sanel Kuljic, osztrák válogatott labdarúgó, aki majdnem három évet ült börtönben, a legutóbbi fogadási maffiaperben elítélték, zsarolás es bűnszervezetben való részvétel miatt. Most Sanel Kuljic a legnagyobb példányszámú osztrák napilapnak, a Kronen Zeitungnak panaszolta el, hogy fél, méghozzá az életét félti. „Egy volt börtönbeli ismerősön keresztül megpróbálták felvenni velem a kapcsolatot, nyomást gyakorolnak rám, félek, az életemet féltem.” Kuljic szerint Albániából zsarolják, mégpedig nem más, mint a volt bajnokcsapat Skenderbeu Korce elnöke es egy albán csomagszállító cég vezetője. És miközben Albániából cáfolják a szavait, azért érdemes belegondolni abba, hogy a fogadási maffia egyik magyarországi feje, K. Zoltán Albániában profiskodott, mielőtt beszerveztek, a Kuljic által említett csapatot, a Skenderbeut pedig fogadási csalás miatt 10 évre kitiltották a nemzetközi kupákból. Sanel Kuljic allítja. a fogadási maffia továbbra is dolgozik, Ausztriaban az első osztályban vesznek meg meccseket, minden gond nélkül. Kuljic kerek-perec ki is mondja: az első osztályban katasztrofálisan szereplő Mattersburg, azaz Nagymarton meccseire gondol. Való igaz, a nagymartoniaknál a teljes edzői stábot lecserélték a nyáron, miután Klaus Schmidt edző viharos gyorsasággal távozott a klubtól. Hogy a fogadási maffia nemcsak Ausztriában van jelen, azt sejtetik az idei Europa Liga egyes selejtezőin látott, kabaréba illő gólok is. Csak reménykedni lehet, hogy ezúttal nincs magyar szála az ügynek. De nem fogadnánk rá.

Bekérették a pozsonyi magyar nagykövetet a szlovák külügyminisztériumba csütörtökön, a hétfői magyar–szlovák válogatott labdarúgó-mérkőzést kísérő események, például a szlovák himnusz kifütyülése miatt – közölte honlapján a szlovák szaktárca. A szlovák külügyminisztérium az esettel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta: elítéli azokat a szlovákellenes rigmusokat, amelyek a mérkőzés idején elhangzottak. Rámutattak: a hasonló megnyilvánulások magukban hordozzák annak lehetőségét, hogy megzavarják a két ország közti kapcsolatokat. A két orszég kapcsolatának az sem tett valószínűleg túl jót, hogy több szemtanú szerint egy szlovák edzői stábtag a meztelen ülepét mutatta a meccs után a magyar szurkolóknak.

Másodszor is újrakezdi a teniszt a belga Kim Clijsters – jelentette be közösségi oldalán a 36 éves belga játékos. A korábbi világelső 2020-ban visszatér a WTA vérkeringésébe. A belga kedvenc utoljára a2009-ben tért vissza. Tudok-e egyszerre három gyermekem szerető édesanyja és profi teniszező lenni? Nekivágok! Találkozunk 2020-ban!” – mondta rövid videójában Kim Clijsters.

Kosárlabda: óriási blamázsba szaladt bele az amerikai válogatott. A világbajnokságra toronymagas favoritként érkező Egyesült Államok csapata a szerbektől kapott ki 94-89re, úgy, hogy az első negyed után 32-7 re vezettek a szerbek. Innen talpra álltak Harrisonék, de Bogdanovic remek teljesítménye, 22 pontja végül déli szomszédaink győzelmét jelentette. Az Egyesült Államok legjobb esetben 7. helyen zárhat, meg soha nem szerepeltek ennyire rosszul nemzetközi sporteseményen. Az elődöntőben Argentína Franciaországgal, Spanyolország pedig Ausztráliával meccsel.

A zenés sporthíreket a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (Kép: Pixabay)

Reggeli gyors
2019.09.13. 09:05
Riporter: M. Dénes Tamás