„Klubrádió
Esti gyors

Gy. Németh: Egy idősotthonban vannak koronavírusos esetek

18/09/2020 20:48

| Szerző: Klubrádió/szg

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta: a kamaraerdei idősotthonban van 29 fertőzött, a többi intézményben (összesen 11 otthon van), nincs jelen a koronavírus, és nagyon szeretnék megóvni őket a továbbiakban is.

2020. szeptember 18. Esti gyors / részlet, Gy. Németh Erzsébet (20.09.18.)
04:28
00:00

Gy. Németh Erzsébet, a humán területért felelős főpolgármester-helyettes az Esti gyorsban azt mondta: a kamaraerdei idősotthonban van 29 fertőzött, és kérték, hogy ők kórházba kerüljenek. A többi intézményben – összesen 11 otthona van a fővárosi önkormányzatnak –, nincs jelen a koronavírus, nagyon szeretnék megelőzni, hogy bekerüljön.

Hozzátette: a tavaszival ellentétben nem intézményekben jelent meg a vírus – akkor nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy kórházból került be fővárosi idősotthonba. Jelenleg rendszeresen szűrik a dolgozókat, és ha például kontaktkutatásnál érintett lesz, akkor esetileg is. Bíznak benne, hogy a fertőtlenítés, a maszkhordás, a védőeszközök biztosítása megóvja a lakókat a vírustól.

Péntektől lehet büntetni a fővárosban a maszk nem viseléséért piacon, moziban, bevásárlóközpontban, buszon: a DK-s politikus elmondta, az üzemeltetőket kérik arra, hogy tartassák be a maszkviselést. A tömegközlekedési eszközökön pedig az ellenőrök először csak figyelmeztetnek, aztán büntetnek. Reméli, megértik az emberek, hogy újra fegyelmezettnek kell lenni, mint tavasszal, maszkot kell hordani, és legalább ennyire fontos, hogy szabályosan kell hordani, a szájat és az orrot is eltakarva.

Az interjút a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Esti gyors
2020. szeptember 18., péntek 18:20
Műsorvezető: Selmeci János