„Klubrádió
Reggeli gyors

Gödi fészkelődés

10/08/2020 11:28

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Megmérgezi-e egy helyi konfliktus két ellenzéki párt viszonyát? Egyáltalán: helyi-e az a konfliktus? A DK és a Momentum elnöke egyeztetésre készül Göd ügyében.

2020. augusztus 10. Reggeli gyors - részlet 20.08.10. Fekete-Győr András
07:23
00:00

Félrecsúszott az ellenzéki együttműködés a gödi önkormányzatban, és ezt országos szinten kell rendezni – állítja Fekete-Győr András, a momentum elnöke. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke viszont úgy véli, hogy ez helyi probléma, helyben is kell megoldani. A két pártvezető találkozott egymással, és a napokban ismét leülnek tárgyalni. Fekete-Győr András szerint nem lesz nehéz megoldást találni és sürgősen kell is, mert ha egy helyi ügyben nem tudnak egyezségre jutni, akkor mi lesz az országos politikában.

A Samsung új gödi gyárának nyitóünnepsége
 
Gödi gyáravató
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A konfliktus lényege annyi, hogy a DK képviselője egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amely véleménye szerint bizonyítja, hogy Balogh Csaba momentumos polgármester fideszes alpolgármestert akar maga mellé. A Momentum a felvétel másik változatával akarta igazolni, hogy ez nem így van. A polgármester a Samsung gyárral és a kormánypárttal küzd. Fekete-Győr arról beszélt a Reggeli Gyorsban, hogy a DK megosztott, helyi embereik egy része a kormánypárttal dolgozik össze.

A vita tehát folyik a nyilvánosság előtt, miközben az a fontos, hogy Gödön nyugalom legyen. Ezt gondolja Gyurcsány Ferenc is. A jobbik elnöke közben üzent a két pártvezetőnek. „Ha befejeztétek a cicaharcot, koncentráljunk a Fideszre. Borsodban október 11-én időközi országgyűlési választás lesz. A feladat: lebontani a kétharmadot. Nőjetek fel hozzá! ” - írta Jakab Péter.

A gödi üggyel kapcsolatban felmerült, hogy a választásra készítsenek két külön ellenzéki listát. Fekete-Győr András erre úgy reagált, hogy a lista nem releváns kérdés. Abban egyetértenek az ellenzéki pártok, hogy minden körzetben egy jelölt vegye fel a küzdelmet a kormánypárti jelölttel. Abban is meg tudnak egyezni, hogy egy közös miniszterelnök-jelölt legyen. Ez a fontos, nem a lista.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor.

Reggeli gyors
2020.08.10. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor