„Klubrádió
Útszélen

Generációk közötti feszültségek - mi az oka?

17/05/2020 18:46

| Szerző: Klubrádió

A karantén időszak alatt kicsit nagyobb figyelmet kapott a generációk közötti feszültségek kérdése, az Útszélen egyik témája az ageism volt. A másik az SMA-s betegek helyzete.

2020. május 14. Útszélen (2020. május 14., csütörtök 15:00)
45:19
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta
Az idősek közül sokan érzik úgy, hogy célkeresztbe kerültek: utcán, boltban, a piacon is zaklatják őket, nem ritkán durva kifejezésekkel. Jászberényi József, az ageizmus, azaz a kor alapú hátrányos megkülönböztetés szakértője szerint többek között a nagycsaládok megszűnése vezetett oda, hogy diszkrimináljuk az időseket.

 

Koronavírus – Ellenőrzés az önkormányzati fenntartású i
 
 MTI/Mészáros János
Fotó: Mészáros János / MTI
 

Talyigás Katalin szociológus pedig elmondta: az idősotthonokban történt tragédiák kapcsán azzal szembesültek a szakemberek, hogy ide vezet az, ha megszűnik az összehangoltság az egészségügyi és a szociális terület között.

Súlyosan romolhat az SMA-s, azaz a gerinceredetű izomsorvadásos gyerekek állapota amiatt, hogy nem kapják a nehezen beszerzett injekciók után a kiegészítő kezeléseket. Az SMA Magyarország Alapítvány úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet. Béry-Januskó Flóra, az alapítvány elnöke, Hornischer Anikó szülő és Künsztler Luca gyógytornász segítségével megtudjuk, hogyan.

Útszélen
2020. május 14. csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő: Árva Brigitta