„Klubrádió
Klubdélelőtt

Klubdélelőtt – a születésnapos Galambos Erzsivel

25/12/2020 20:39

| Szerző: Klubrádió

Agykontroll - ez volt a műsor egyik témája, de számos érdekes, izgalmas, színes életű vendégünk volt a szombat délelőtti műsorban. Íme a kínálat.

2020. december 26. Klubdélelőtt (2020. december 26., szombat 09:00)
156:47
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Domján László orvos, az Agykontroll magyarországi atyja hat éve küzd a Parkinson- kórral. Örök derűjét, optimizmusát még ez a betegség sem vette el. 

Dobray György Balázs Béla-díjas rendező Kövek című dokumentumfilmje az Európa-szerte botlatóköveket elhelyező német szobrászról szól, Gunter Demnigről, és a különböző országokból érkezett önkéntesekről, akik elhanyagolt zsidó temetőket tesznek rendbe Magyarországon.

Az örökifjú színésznőt, Galambos Erzsit a születésnapján köszöntöttük. Hogy hány éves?! Büszkén vállalja a korát, decemberben töltötte be 89. évét.

Kultúra - Színház - A 80 éves Galambos Erzsi köszöntése
 
Budapest, 2011. december 6. A 80. születésnapját ünneplő Galambos Erzsi Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész (j) áll a színpadon az évforduló alkalmából rendezett gálaesten a József Attila Színházban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 

Peremartoni Kriszta húsz évvel ezelőtt ment el Magyarországról, ötvenhárom országban járt, volt favágó Kaliforniában, orangutánokat gondozott Szumátrán, színiiskolát vezetett San- Franciscoban, jógát tanított Amerikában. Most itthon él.

Selyem Zsuzsa író, irodalomtörténész matematikát, magyar és angol irodalmat tanult Kolozsváron, esztétikából doktorált Magyarországon, a Moszkvában esik regényével pedig bekerült 2020 legjobb világirodalmi megjelenései közé.

Mócsy Ágnes atomfizikus, egyetemi professzor 15 éve New Yorkban él, a hivatása mellett imád táncolni, gyűjti a cipőket, dokumentumfilmeket készít, kutatja a tudomány és a művészet kapcsolatát.

Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt
2020.12.26. 09:00