„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Fütyüléstől a foniátriáig – Hacki Tamás az Ötösben

11/07/2020 19:37

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Hacki Tamás fül-orr-gégész professzorral, füttyművésszel beszélgetett. Habár az ország nagy része a Ki mit tud? óta, és elsősorban különleges fütyülési technikájáról ismeri, eddigi élete nagyobb részében azonban orvosként dolgozik.

2020. július 10. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. július 10., péntek 10:00)
85:07
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Hacki Tamás 1986 óta Németországban dolgozik. Akkor Hannoverbe hívták két évre, de miután habilitált, egy pályázatot elnyerve végül kint maradt. És bár orvosként praktizál, párhuzamosan koncertet is szervezett Regensburgban.

Az Ötösben Hacki Tamás arról is mesélt, hogy a füttytechnikája közelebb áll a hangszerhez, mint az énekléshez, aminek az oka talán az is lehet, hogy már gyerekkorában hegedült, zongorázott és gitározott.

A foniátria, mint szakterület pedig szinte adta magát, miután megtanulta a fütyülés segítségével a szájüreg működését, a légzés, a nyelés technikáját. A színpadi tapasztalatok pedig abban segítették – már orvosként –, hogy ha színész, vagy énekes páciense lett, akkor át tudta érezni a problémájukat.

A műsor második felében Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott recepteket otthoni grillezéshez.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. július 10. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes