„Klubrádió
Fülbevaló

Fülbevaló, új sorozat

9/07/2019 16:11

| Szerző: Klubrádió

A műsor példaképeket mutat be. Olyan kérdésekre keres választ, mint például: mit tehet meg és kell megtenni a szülőnek, hogy érvényesülhessen a gyereke tehetsége?

2019. július 09. Fülbevaló - részlet 19.07. 09. Révész Bulcsu
23:34
00:00

Tizenkét évesen a 2. a magyar snooker-ranglistán. Nyolc volt, amikor kapott egy kis biliárdasztalt, aztán valamelyik sportcsatornán meglátta a snookert, és a dolog ott eldőlt. Révész Bulcsú elkezdett gyakorolni. Iskolaidőben napi három órát, szünetben délelőtt kettőt, délután kettőt. Európa Bajnokságon játszott már 15 órát is egyfolytában. Eleinte még sámlit kellett vinnie, hogy felérje az asztalt, azóta persze nőtt, sőt kicsit ki is nőtte magát, momentán a 17. az EB-listán.

Apa is játszott legénykorában, no de nem így. Ahogyan a fiú fejlődött, még a focit is abbahagyta, mondván, hogy túl sokan vannak a pályán, Révész Attiláék rájöttek, ez nem játék, Bulcsú komolyan gondolja, segíteni kell hát neki. Apa szigorú, csak ritkán van lazítás. Például akkor, ha hat hétvégéből öt versennyel telik és a fiú kiég egy kicsit. Kiváló edző segíti az ifjú tehetséget, de otthon is van asztala, bármikor edzhet. Bár inkább versenyezni szeret, az dobja fel igazán, nem a századik gyakorló lökés.

Bulcsú ötös tanuló, de nem tűnik túlterheltnek, Attiláék azt szeretnék, ha az általánost még közösségben végezné el, aztán lehet esetleg magántanuló, de nagyon úgy tűnik, hogy külföldre kell menniük. Sok a külföldi verseny. Ezekre különben apa kíséri el Bulcsút, mert anya nagyon izgulós, nehezen viseli a stresszt.

Közeleg az U16-os világbajnokság ideje, itt a négy között kellene végezni – mondja a versenyző, akinek az elve: nem attól kell fél, hogy legyőz egy nálad jobb, hanem attól, hogy olyantól kapsz ki, akit meg kellene verned.

A műsor részletét a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Fülbevaló
2019.07.09. 13:00
Műsorvezető: Kovács M. Veronika