„Klubrádió
Fülbevaló

Függők karanténban, felhalmozók szabadon

27/03/2020 16:27

| Szerző: Klubrádió

Pár hónappal ezelőtt talán még senki sem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt, ennyit változhat a világ. Mióta hazánkat is elérte a koronavírus, a magyar emberek mindennapi élete is kizökkent a megszokott kerékvágásból. A Fülbevalóban arról beszélgettünk, hogyan alkalmazkodhatunk az új helyzethez, ahhoz, ha hosszabb időre a négy fal közé szorul az életterünk.

2020. március 24. Fülbevaló (2020. március 24., kedd 13:00)
41:43
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

A koronavírus járvány kapcsán sosem látott helyzetekkel küzdünk nap mint nap. Bár természetes, hogy ilyenkor az ember átgondolja, szükség lehet-e, vagy sem, tartalékélelmiszerre otthon, de ami a járvány indulása után történt, az azonalli, pánikszerű vásárlási roham, jócskán túlmutat a tudatos és felelős fogyasztói magatartáson.

A Fülbevalóban először egy olyan interjút hallhattak, amelyben táplálkozással foglalkozó szakemberek tanácsait foglaltuk össze arról, milyen fajta és mennyiségű élelmiszerrel érdemes készülni egy esetleges karanténra.

üres polcok
 
Forrás: Flickr
 

A műsor második felében, szintén e téma folytatásaként, a függőségeinket vettük górcső alá. Megtudhattuk, mikor válik egy rossz szokás addikcióvá, és hogy miként befolyásolja egy szenvedélybeteg életét, ha teljesen el van zárva a külvilágtól, akár szer-, akár viselkedési függőségben szenved.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. március 24., 13.00
szerkesztő-műsorvezető: Kovács M. Veronika