„Klubrádió
Utcafront

Folytatódik a nagy bulinegyed-vita

6/07/2020 19:15

| Szerző: Klubrádió

A pesti Zsidónegyedben vagy az elmúlt években kialakult bulinegyed ellenzői, vagy éltetői jönnek ki győztesen az önkormányzat szigorodó szabályozási akciójából – szakértőket kérdeztünk az Utcafrontban. Emellett szokás szerint foglalkoztunk híres épületekkel és építményekkel, az Operettszínházzal és a váci diadalívvel, sőt, még Szaúd-Arábiába is elrepültünk.

2020. július 04. Utcafront (2020. július 04., szombat 17:00)
51:40
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Új sorozatot indítunk Sylvester Ádámmal, híres építészeket fog bemutatni – elsőként Herman Hertzberger holland mérnököt, aki a tér és az ember szimbiózisának nagy ismerője. 

 
 Budapesti Operettszínház (fotó: Derzsi Elekes Andor/wikipedia)


Egy kis operett de nagy mutatvány – Kelecsényi Kristóf a Budapesti Operettszínház épületéről és arról a bravúrról beszél, amivel egy lehetetlen alakú telken anno egy szuper színházat húztak fel a mesterek.

Torma Tamás az Érden található minaret után újabb meglepetéssel érkezik, megtudhatjuk miért nem haladt át küldöttségével annak idején Mária Terézia a tiszteletére emelt váci diadalív (a helyieknek csak kőkapu) alatt.

A budapesti bulinegyed
 
 Vendégek a Szimpla romkocsmában Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselő-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 
 


És a nagy vita: mi lesz veled, pesti Zsidónegyed? Vagy az itt spontán kiépült bulinegyed ellenzői, vagy éltetői jönnek ki győztesen az önkormányzat szigorodó szabályozási akciójából – Éva Mihály Amichay városgazdász, építész a bulinegyed mellett és Lugosi András, az Új 7 Egyesület elnöke inkább ellen érvel.

Kozár Alexandra elrepít bennünket Szaúd-Arábiába, ahol egy tervezett luxus repülőtér körüli vita részleteibe avat be.

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

Utcafront
2020. július 04., szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter