„Klubrádió

Fogalmuk sincs a nőkről a péniszszelfit küldözgetőknek

30/08/2019 16:19

| Szerző: Galavits Patrik/Klubrádió

A netes ismerkedés közben sokan válnak gátlástalanná és tesznek szexuális ajánlatot akár pár üzenetváltás után sőt, az sem ritka, hogy valaki egyből a péniszéről küldjön képet. A csütörtöki Y két vendége, Csepelyi Adrienn újságíró (egykori kolleginánk) és Cserháti-Herold Janka vlogger rendszeresen kap zavarba ejtő és megbotránkoztató üzeneteket a közösségi médiában. Ugyanakkor másképp reagálnak ezekre.

2019. augusztus 29. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. augusztus 29., csütörtök 15:00)
48:37
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Csepelyi Adriennél nagyon durván kirívó eset még nem volt, inkább az zavarja, hogy hímsoviniszta módon írnak neki a közösségi médiában. Bár ő péniszszelfit nem kapott, szexuális ajánlatokat neki is tettek. „Nem szeretem, ha megírják, hogy mit tennének velem szexuálisan”. Az első és legfontosabb tévhit szerinte, hogy a nőknek mindig jól esik a bók. „Egyáltalán nem vagyok kíváncsi vadidegen emberek szexuális szándékaira, vagy hogy mit gondolnak a fenekemről.”

Cserháti-Herold Janka elmondása szerint már 5-6 dickpicet is kapott, szerencsére az instagram nem mutat minden képet elsőre, de ha megbizonyosodik arról, hogy valaki a péniszét küldte, akkor megosztja a (felhasználó)nevét és az arcképét is. „Megszégyenítem, mert megérdemli.” Egyébként Jankának olyan is volt, aki tíz videót küldött – el tudjuk képzelni, milyen tartalommal.

Adriennel beszélgettünk az egyik legviccesebb történetéről, Lábfetisiszta Lajosról, aki ismeretlenül írt rá Facebookon és megdicsérte a lábát. Vele szóba elegyedett és megpróbálta neki elmagyarázni, hogy nagyon nem oké, amit csinál, és ez szerinte zaklatás. Az ilyen üzenetekre néha megpróbál így reagálni, elmagyarázza, mi fér bele és mi nem.

Az adásba bekapcsolódott telefonon Séllei Györgyi szexológus, akitől azt akartuk megtudni, hogy van-e valamilyen meghatározható személyiségjegy azok között, akik szexuális ajánlatokat tesznek a neten, és esetleg a farkukról küldenek fotót. „Semmit nem tudnak a nőkről” - a szexológus szerint frusztráló lehet, hogy valakinek akár egész életében nem volt normális kapcsolata nővel, szerinte a tudatlanság mellett ezek az emberek önző elsősorban. Szóba került az is, hogy ha van olyan hallgató, aki ezt hallgatja, és már küldött dickpicet, akkor neki mit tanácsolna. „Nézze meg Janka videóit”, emellett olvasást és minél több beszélgetést ajánl, hogy jobban megértsék, mire van szüksége egy nőnek.

Szintén telefonról kapcsolódott be Borbély Zoltán jogász, akit arról kérdeztünk, hogy mi számít zaklatásnak a neten, mit tud kezdeni a jog azzal, ha valaki képet kap egy péniszről. Elmondta, ha valaki rendszeresen kap ilyen képet egy bizonyos embertől, az már zaklatásnak minősülhet, de nem a nemi jellege miatt, hanem „a magánéletbe való kéretlen beavatkozás miatt”. Cserháti-Herold Janka esetére (hogy megosztotta a zaklatója nevét és arcképét) azt mondta, itt különválik nála a jogász és a magánember, mert magánemberként érthetőnek tartja, jogászként viszont azt mondja, hogy a férfi is léphetne, de nem tartja valószínűnek, hogy aki ilyen képeket küld, az egy eljárásban akarna részt venni. Cserháti-Herold Jankát ez megerősítette abban, hogy jól cselekedett.

Az adásban szó volt még arról, hogy mit gondol Csepelyi Adrienn, mit mutatnak meg ezek a felkínálkozások a nők magyarországi megítéléséről, illetve Janka azt is elmesélte, mi volt a legdurvább szöveges üzenet, amit kapott.

Címlapi kép: Flickr

Az Y adását meghallgathatja a fenti lejátszás gombra kattintva. Ha szeretné követni az Y adásait, iratkozzon fel a generációs műsor Spotify-csatornájára, ahol ez a műsor is elérhető

Y - Galavits Patrik generációs műsora
2019. augusztus 29., csütörtök 15:00