„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fodor Gábor: Nem vagyok híve a politikai bojkottnak

17/01/2022 20:28

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nem lát abban semmi kivetnivalót a Bayer Zsolttal elbeszélgető Fodor Gábor, hogy elfogadta egy olyan csatorna – az M1 – meghívását, amely nem hajlandó ellenzéki politikai vezetőket megszólaltatni. A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-vezérigazgatója szerint csak ezért nem szabad bojkottálni egy csatornát.

2022. január 17. Megbeszéljük - részlet 22.01.17. Fodor Gábor
19:45
00:00

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapító-vezérigazgatója a napokban a köztévében vitatkozott Bayer Zsolt kormányközeli publicistával. Nem ez az első alkalom, hogy elfogad meghívást, noha a közmédia – bár törvényi kötelessége volna – nem szokott ellenzéki politikai vezetőket meghívni, kivéve a választások előtt 5-5 percre. 

Fodor, aki a Fidesz egyik alapítója, majd az SZDSZ politikusa, később a Magyar Liberális Párt létrehozója is volt, a Klubrádiónak azt mondta, neki is megvan a véleménye a köztévéről, de személy szerint nem híve a "politikai bojkottnak". Magát azonban jelenleg nem tartja politikusnak, így bárhova meghívják, elmegy, és elmondja a véleményét.

Az sem változtat ezen, hogy csak olyan embereket hív meg a csatorna, akik nem az ellenzék részét képezik, vagy nem politikusi minőségben vesznek részt vitákban. "A Klubrádiónak is megszólalok" – mondta. Hozzátette, hogy szerinte nem az számít, hol beszél, hanem az, hogy mit mond.

Azt érdemben nem kommentálta, hogy a Klubrádiót frekvenciáját is elvették a 2021-ben.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Fodor Gáborral
2022.01.17., hétfő 17:15
Riporter: Bolgár György