„Klubrádió
Café Péntek

Fesztivállal is üzen a CEU

14/09/2019 07:18

| Szerző: Klubrádió

A CEU nemcsak volt, hanem van és lesz is Budapesten – erről is szól a magyar fővárosból a kormány által elűzni vágyott egyetem fesztiválja. A Café Péntek beszámolt még a FUGA építészeti központ különleges árveréséről, a középiskolás korosztályt a kortárs irodalomhoz közelítő vállalkozásról, valamint egy könyvérdekességről.

2019. szeptember 13. Café Péntek (2019. szeptember 13., péntek 20:00)
46:40
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia

A Café Péntek témái és szereplői:

A Libri Kiadó A nő helye című könyvéről beszélgetünk Hungler Tímea szerkesztővel. A könyv szerzője Bill Gates felesége, Melinda Gates, aki fantasztikus akciót indított évekkel ezelőtt a világ szegény sorban élő asszonyainak megmentéséért.

Az Aegon által támogatott Margó Fakt nevű kezdeményezésről beszélgettünk Diószegi Endrével (Dióval), a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Tanári Tagozatának elnökével, aki elmondta, hogyan lehet a legeredményesebben megtanítani a középiskolás korosztályt a kortárs irodalom szeretetére.

A CEU Fesztiválról beszélgettünk László Flórával. Ő az egyik szervezője a szombati eseménysorozatnak, amelyen történelmi játékoktól a bicikliből készült ékszereken és a klímaváltozással kapcsolatos legkézenfekvőbb tevékenységeken át a világzene legjobb képviselőiig sok mindennel és sok mindenkivel lehet találkozni. Az üzenet, hogy a CEU nemcsak volt, hanem van és lesz is Budapesten.

Program ajánlónkban a FUGA Budapesti Építészeti Központ tízéves születésnapi árveréséről, valamint a Miskolci Cinefest nemzetközi filmfesztiválról és három kiállításról is hírt adtunk.

Az adás elején műsorvezetőnk, Váradi Júlia megemlékezett a péntek este elhunyt Konrád György íróról, szociológusról.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Café Péntek
2019. szeptember 13., péntek 20.00
műsorvezető: Váradi Júlia