„Klubrádió
Reggeli gyors

Ferencvárosban nem tudnak veszíteni

22/10/2019 13:13

| Szerző: Klubrádió

Vagy iratokat akarnak még eltüntetni, vagy pitiánerek a IX. kerület volt vezetői és a sleppjük. A megválasztott ellenzéki polgármester még napokig nem kezdheti el az érdemi munkát.

2019. október 22. Reggeli gyors - részlet 19.10.22. Baranyi Krisztina
07:20
00:00

Furcsa helyzetet teremtenek a törvények Ferencvárosban (és nem csak ott). A volt és a megválasztott új polgármesternek még a héten le kell bonyolítania az átadás-átvételt, miközben még támadhatják a választási eredményt, tehát az új vezetőnek nincs aláírási joga.

Baranyi Krisztina, az ellenzék jelölje fölényesen, mintegy 4000 szavazat különbséggel nyerte a választást, mégis megtámadták az eredményt, noha nyilvánvaló, hogy az újraszámlálás nem fordíthatja meg az eredményt. A választási bizottság úgy is döntött, hogy elutasítja a panaszokat, de az elégedetlenek még bírósághoz fordulhatnak felülvizsgálati kérelemmel. A megválasztott polgármester szerint ezt meg is teszik, hogy húzzák az időt, hogy ne tudjon teljes jogkörrel munkába állni.

Miért? Erre több válasz is létezhet. Az első, hogy idő kell a régi apparátusnak a kompromittáló iratok eltüntetéséhez. A második, hogy pitiánerek, nem tudják elviselni a vereséget. A harmadik, hogy ezzel is uszítsanak az új önkormányzat ellen. Baranyi Krisztina ugyanis tervezett néhány azonnali intézkedést, amellyel a városrész lakóinak komfortérzetét nagyon gyorsan növelni lehetett volna. Ezek most késnek, és úgy tűnhet, hogy az új csapat képtelen, alkalmatlan a kerület vezetésére. Ezt bizonyítja az is, hogy létrejött egy Facebook-csoport, amely számon kéri Baranyi Krisztinán az ígéreteinek megvalósítását.

Ellenben a megválasztott polgármester kezére játszik egy ÁSZ vizsgálat. A számvevőszék súlyos hiányosságokat tárt fel az önkormányzat vagyonkezelő cégénél, amelyhez a parkolás is tartozik, például több évről hiányoznak adatok. Bár húzták-halasztották a vizsgálatot, egyszer csak be kellett fejezni, így hát Baranyi Krisztina „ütősen” kezdhet, ha végre engedik dolgozni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Reggeli gyors
1019.10.22. 06:00
Műsorvezető: Dési János