„Klubrádió
Popfilter

Felhők fölött, bödön alján – Diszkó Han Solóékkal

17/02/2019 04:51

| Szerző: Klubrádió

Új hangulatokkal színezik a moziból ismert Star Wars-univerzumot az űrmese-sorozat eredeti filmzenéjéből készült feldolgozások. A kategóriában van minden, mint a búcsúban. Ez derült ki a Csillagok háborúja világáról tartott speciális továbbképzésen, amit a Popfilter tartott.

2019. január 16. Popfilter (2019/3. heti adás)
47:03
00:00

Ahhoz, hogy a Star Warsról beszéljünk, nem kell apropó, vallja a Popfilter vendége, Szűcs Gyula a Port.hu kulturális újságírója, akivel a műsorvezető Csepelyi Adrienn újabb csokrot gyűjtött a Csillagok háborúja könnyűzenei vadhajtásairól. 

A film zenéjét komponáló John Williams alkotásából készültek kifejezetten indokolt, tehát marha jó, valamint borzalmas, a bödön alját elérő, de minimum megkérdőjelezhető minőségű feldolgozások is. A Popfilter az utóbbiaknak is igen nagy figyelmet szentelt – vigyázat, átálltak a sötét oldalra! 

A górcső alá vett darabok megítélése természetesen egyéni ízlés kérdése, azonban meghallgatni talán mindenkinek érdemes, például, hogy érezze, milyen denszelni egy felhővárosi mulatóban, vagy ha ez nem megy, akkor azért, hogy komoly tanulságokra tegyen szert. Diszkó, funky, dzsessz, swing, feszes ritmusok, kreativitás, gügyögés, geil ...

Popfilter
2019. január 16., szerda 15.00h
műsorvezető: Csepelyi Adrienn

 

 

 

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!