„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fekete-Győr: nem szabad mindent feláldozni

27/08/2019 18:00

| Szerző: Klubrádió

Nem szabad és nem érdemes mindent feláldozni az összellenzéki együttműködés oltárán, ez a legnagyobb tanulsága a debreceni Kulcsár Gergely-ügynek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint.

2019. augusztus 27. Megbeszéljük / részlet, Fekete-Győr András (19.08.27.)
09:57
00:00

Fekete-Győr András és a Momentum kiadott egy közleményt arról, hogy sajnálják, hogy legalábbis egy darabig az önkormányzati választásokon debreceni képviselőjelöltként támogatták Kulcsár Gergely jobbikos politikust, aki korábban beleköpött a Duna-parti cipők emlékművébe, amely a nyilasok által elkövetett zsidógyilkosságok áldozatainak állít emléket. 

Mi itt a tanulság? Az, hogy az összellenzéki együttműködés oltárán nem szabad és nem érdemes mindent feláldozni – mondta Fekete-Győr. Mindig van két ellentétes érdek, az egyik az összefogás, a másik az elvek, értékek világa, és ezek sokszor ütköznek, akár a Jobbik, akár például az MSZP irányába. A Momentum idén sok helyen kénytelen volt engedni és kompromisszumokat kötni.

Kulcsár Gergelynél a helyi tagok úgy ítélték meg, hogy fontosabb a konfliktusmentes együttműködés Debrecenben, mint az elvek képviselete a végletekig. Ezzel az országos elnökség nem értett egyet, meg is kérték a Jobbikot, hogy vonják vissza az érintett politikus jelölését, amit meg is tettek.

Debrecenben egyébként csak Jobbik-LMP-Momentum együttműködés van, külön az ellenzék másik részétől. Hogy miért? Fekete-Győr András annyit tud, hogy a baloldali pártokkal személyes ellentétek miatt nem tudtak együttműködni, de az ország másik százötven pontján igen.

Elsősorban politikai érettséggel magyarázza, hogy sokkal inkább belementek az ellenzéki együttműködésbe; a választók azt szeretnék, hogy fogjanak össze, mert „ami most a fejünkre nőtt Fidesz néven, az rosszabb, mint az elmúlt 29 évben bármi”. Buták lennének ezt nem ugyanígy látni.

Kulcsár Gergely bocsánatot kért tettéért a jobboldali médiában, ezt a bocsánatkérést úgy tűnik, a választók nem fogadták el neki. Fekete-Győr András szerint jogosan szorul ki a politikából, mert amit ő tett, az a többi jobbikosnál is súlyosabb.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Momentum/Facebook

Megbeszéljük
2019.08.27. 17:15
Műsorvezető: Bolgár György