„Klubrádió
Megbeszéljük...

Falus Ferenc: Szigorítás nélkül politikai és emberi tragédiára kell készülni

26/10/2020 18:06

| Szerző: Klubrádió

Ha most vezetnének be súlyos járványügyi szigorításokat, azok hatásai is csak 4-6 héttel később jelentkeznének - mondta el Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos. A további korlátozó intézkedések mellett érvelt  Boldogkői Zsolt virológus is, aki szerint a vírusszkeptikus orvosokat szintén korlátozni kellene, mert óriási károkat okoznak.

2020. október 26. Megbeszéljük-részlet / Interjú, Falus Ferenc 2020.10.26.
14:32
00:00

Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos bűnös felelőtlenségnek tartja, hogy a járvánnyal egyre inkább sújtott Magyarországon még mindig 500 fős zárt téri rendezvényeket lehet tartani. Ha semmiféle járványügyi szigorítás nem történik, szerinte elkerülhetetlen politikai és emberi tragédiára kell felkészülni Magyarországon.

A szakember hangsúlyozta, ha most vezetnének be újabb korlátozó intézkedéseket, azok hatásai is csak 4-6 héttel később jelentkeznének.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
 
 Falus Ferenc MTI Fotó: Illyés Tibor
 

Azt is elmondta, hogy azok a maszkok, amelyeken szelep van, csak azokat védik, akik viselik azokat. Továbbra is a PCR-teszteket tartja a legbiztonságosabbnak, az egyéb teszteknél ugyanis negatív eredmény esetén 10 százalékos a rossz eredmény kockázata, ezért gyanús esetben PCR-tesztet is el kell végezni.

Arra kérdésre, hogy a karácsonyi időszakra mi várható a jelenlegi intézkedések mellett – illetve a további szigorítások hiányában – Falus úgy felelt, hogy beláthatatlan katasztrófa várható. Az egészségügyi ellátórendszer szerinte már most is túlterhelt. A karácsonyi időszakban minimálisra kellene visszaszorítani a szociális érintkezéseket, szerinte ezeknek a munkavégzésre kellene korlátozódniuk.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Falus Ferenccel
2020.10.26. 16:45
Műsorvezető: Bolgár György

 

 


A további korlátozó intézkedések mellett érvelt  Boldogkői Zsolt virológus, molekuláris genetikus is, aki az Esti gyorsban nyilatkozott.

2020. október 26. Esti gyors-részlet / Interjú, Boldogkői Zsolt 2020.10.26.
09:04
00:00

A virológus szerint a vírusszkeptikus orvosokat szintén korlátozni kellene valamilyen módon, mert közléseikkel, amelyekkel például a maszkviselés ellen buzdítanak, nagyon sokat ártanak. "Nem tudom, törvényi szinten miért nem lépnek fel ezek ellen, szerintem óriási károkat okoznak, nem tudni, hány halálért, súlyos megbetegedésért felelősek ezek az emberek" – fogalmazott.


És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás