„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fake nélkül – Véget ért 2019. őszi túlélési gyakorlatunk!

16/10/2019 19:07

| Szerző: Klubrádió

Hallgatóink már megszokhatták, hogy félévente túlélési gyakorlatot hirdetünk, hogy a Klubrádió ne hallgasson el – minket szeretett hallgatóink tartanak el. Most ért véget a 2019. őszi gyűjtőidőszakunk.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója
 
Stock Richárd
 

2019. október 16. Megbeszéljük / részlet, Stock Richárd (19.10.16.)
09:25
00:00

Bolgár György Megbeszéljük… című műsorában Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója számolt be őszi túlélési gyakorlatunk eredményeiről.

Az eddigi legsikeresebb gyűjtésünkön vagyunk túl, Önöknek hála 80.360.591 Ft jött össze (ez még kicsit nőhet is a postai utalások lassabb útja miatt).

Nagyon köszönjük Önöknek - újabb fél évre biztosított a működésünk.

Nagyjából ugyanannyian (kicsit kevesebben) támogattak minket - 6499 ember -, mint tavaly ilyenkor, de átlagosan nagyobb összeggel, ezért is ez a szép eredmény.

Mint az köztudott, a Klubrádiótól elvették az országos sugárzási frekvenciát, ezért a kereskedelmi bevételeink nagyon megcsappantak, és ha Önök nem lennének, már rég elhallgatott volna Magyarország szabad hangja.

Ezt a támogatói modellt pár éve Arató András vetette fel a rádió számára, de sokan – így Bolgár György is – szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy működni fog-e ez a modell. És úgy tűnik, hogy működik: kiadásaink 2/3-át fedezi a hallgatóinktól érkezett támogatások. A Klubrádió modellje a félévente tartott túlélési gyakorlatokra, az 1%-os felajánlásokra, a Hadd Szóljon! Egyesületi pártolói tagságra és a reklámbevételekre épül. Igaz, ebből olyan fizetéseket tudunk adni kollégáinknak, ami a médiapiacon megszokott alatt van, de így is próbálunk színvonalas műsorokat készíteni a legjobb emberekkel.

Többen kérdezik, hogy mire használjuk fel ezt a pénzt. 

Leginkább arra, hogy folyamatosan adhassunk műsort, és ehhez emberekre van szükség. De folyamatosan vannak technikai fejlesztéseink is, idén leginkább az új honlapot tudjuk felmutatni, ami egyre jobban teljesít. Sokkal aktívabbak vagyunk a közösségi médiában is, a YouTube-on már több műsorunk is megnézhető, nemcsak hallgatható.

Akit pedig a részletes elszámolás is érdekel, az megtalálja a Szabad Sávért Alapítvány honlapján tételesen is.

Felmerült kérdésként, hogy miért nem terjeszkedik a rádió országosan is. Rádiófrekvenciát nem tudunk venni, más rádiókat nem tudunk felvásárolni ilyen összegből - de felvesszük a kapcsolatot néhány vidéki független rádióval, akiket érdekelhet a hálózatosodás.

Jövő tavasszal pedig országos roadshow keretében szeretnénk eljutni vidéki városokba, ahol az online hallgatást kampányoljuk, hiszen az interneten folyamatosan elérhetők - és visszahallgathatók vagyunk.

Még egyszer köszönjük a támogatást. HADD SZÓLJON!