„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ezért mondott igent Kálmán Olga

7/06/2019 18:03

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Megváltozott a politikai helyzet, ezt jelzik az európai parlamenti választások. Az embereknek elegük van a „majd csak lesz valahogy” mentalitásból.

2019. június 07. Megbeszéljük - részlet 19.06.07. Kálmán Olga
26:10
00:00

Még áprilisban is nemet mondott azoknak, akik politikai szerepre kérték föl, mert azt gondolta, hogy marad ezen az oldalon, vagyis az újságírásnál. Egyébként nem ez az első eset, hogy kapacitálták, volt olyan csoport is, amely azt szerette volna, ha miniszterelnök lesz. Hogy most miért szállt ringbe a főpolgármesteri székért, azt Bolgár Györgynek mondta el.

Kálmán Olga szerint egyértelműen megváltozott a politikai helyzet, ezt jelezték az európai parlamenti választások. A hajdan volt nagy pártok ajánlata a választóknak kevés volt, gyászosan leszakadtak. A szavazók bizonyítványt állítottak ki az ellenzéki politikáról, azokat jutalmazták, akik iszonyatosan sokat dolgoztak. Elegük volt abból, hogy majd csak lesz valahogy. Ezért úgy érezte, hogy a politikán belül is van keresnivalója.

A Momentum azzal, hogy önálló főpolgármester-jelöltet állított az előválasztásra, kinyitott egy ajtót. Érdekes módon akkor nem volt ellenállás – mondta Kálmán Olga. A műsorvezető erre fölvetette, hogy talán azért nem, mert a Momentum ismeretlen jelöltje nem jelentett veszélyt Karácsony Gergelyre nézve, ő viszont igen. Az újságíró úgy válaszolt: valódi versenyre van szükség, nem arra, hogy színfalakat állítsunk és eljátsszuk a versenyt.

A következő kérdés az volt, hogy mik az újságíró előnyei, illetve hátrányai a többi indulóval szemben. Kálmán Olga válasza szerint nem ellenfelekről van szó. A valódi ellenfél Tarlós István. Az ellenzéki jelöltek vitapartnerek, és ő mindig is vitapárti volt, akkor is kiáll, ha történetesen szakmai kérdésekről lesz szó, amelyekben Karácsony Gergelynek komoly gyakorlata van.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kollányi Péter.

Megbeszéljük
2019.06.07. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György