„Klubrádió
Esti gyors

Ez a vő folyton csak nő – Selmeci János jegyzete

17/01/2020 18:02

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Az sem tűnik már fel senkinek, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyertesei a nekik kiutalt közpénz-milliárdokból naponta felvásárolnak valamit.

2020. január 17. Esti gyors-részlet (2020.01.17. Selmeci János jegyzete)
01:39
00:00
Persze, nyilván ez is az övék lett.

Ha nem a Svábhegyi Gyermekkórházról lenne szó, talán fel sem tűnt volna, hogy 2007-ben bezárt intézmény ingatlanhagyatéka egy gyanús pályázaton Tiborcz István, miniszterelnöki-vő és milliárdos NER-lovag üzlettársaihoz került. Valószínűleg csak legyintettem volna a Válasz Online cikkét látva, hogy hát persze, nyilván ez is az övék lett.

A történet nem bonyolult, az egykori kórháznak és tüdőszanatóriumnak otthont adó ingatlanokat, köztük egy villát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy gyanúsan gyors pályázaton, tavaly nyáron értékesítette, a vásárló cégek mögött kormány és Tiborcz közeli üzletemberek vannak. Egy néhány milliárd forintos üzletről van szó, legyinthetnék, hogy annyi cégük, villájuk, földjük, luxusingatlanuk van már, persze, nyilván ez is az övék lett.

A Válasz online újságírója felidézi, hogy amikor a Gyurcsány kormány alatt kórházakat zártak be, Orbán Viktor és a Fidesz ingatlanspekulációt sejtett a háttérben. Ki gondolta volna, hogy tizenkét évvel később igaza lesz. És újra eljött a legyintés ideje, hiszen annyiszor mondott már ellent a miniszterelnök a korábbi önmagának, hogy fel sem tűnik.

Ahogy az sem tűnik már fel senkinek, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyertesei a nekik kiutalt közpénz-milliárdokból naponta felvásárolnak valamit. Én is csak azért írok az egykori Svábhegyi Gyermekkórház ingatlanjainak sorsáról, mert nagyon régen, sok más tüdőbeteg kisgyerekkel együtt meggyógyítottak ott.

Ezek a gyerekek ma már felnőttek, szavazók, együtt legyintgetnek az idősebbekkel az újabb és újabb fideszes mutyik láttán.

Megszoktuk már, hogy ilyen a rendszer.

Közben szépen lassan minden az övék lesz.

Selmeci János jegyzete a 2020. január 17-i Esti gyorsban hangzott el.