„Klubrádió
Esti gyors

Európa-kukázás – Szénási Sándor jegyzete

30/06/2021 17:44

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Már Orbán barátjának, vagy inkább már csak exének, a német belügyminiszternek is sok, amit a magyar kormányfő csinál. De ez se számít, az se, hogy ő az unió páriája, hogy már a kilépést ajánlgatják neki, és az sem, mi lesz az országgal.

2021. június 30. Esti gyors-részlet / Szénási Sándor jegyzete - 2021.06.30.
02:10
00:00

A magyar kormány most éppen egy katonai misszióról szóló uniós állásfoglalást vétózott meg, a dolog kezd kicsit unalmas lenni, nemrég egy Kínát bíráló dokumentum eredeti szövege ment Orbánék miatt a kukába, tavaly a nemek közötti hátrányos megkülönböztetés elleni kiállást vétózták meg, épp azért, amiért a mostanit is: mind a két iratban szerepel a gender szó.

Unalmas ez, mondom, mert Orbánék kiszámíthatósága egy faék bonyolultságával vetekedik, csak bele kell írni egy tervezetbe, hogy liberális, meg jogállamiság, Soros, vagy gender, és a brüsszeli magyar tisztviselők máris izgatott katonalovakként kapálják a földet, hallván azt a pár hívószót. Persze ezek a hívószavak igazából a választókat hívják, miattuk léteznek, és mögöttük a fáradhatatlan propagandagépezet jóvoltából egész történetek vannak, egyetlen szó kimondása hihetetlen tudattartalmakat épít fel egy perc alatt a nemzethalálra utazó pedofil Brüsszeltől az élet-halál harcot vezető utcai harcosig, aki egyben, ráérő óráiban miniszterelnök is.

Budapest most is, a homofób törvény keltette viharban is dafke az, ami: Ugocsa, aki, tudjuk jól, non coronat. Az Lenin volt, aki azt mondja, egy lépés hátra, kettő előre. Nincs itt semmiféle hátra, akkor sem, ha a német külügyminiszter őrjöng, hogy Orbán a hongkongi szavazáson is az unió ellen volt. Heiko Maas amúgy sem számít, hiszen szociáldemokrata. Most viszont a német belügyminiszter jött azzal, hogy a homofób törvény miatt uniós pénzeket kellene elvonni Magyarországtól, márpedig Horst Seehofer részint jobboldali, részint meg Orbán barátja. Illetve ma már csak exe. Már neki is sok, amit a magyar kormányfő csinál. De ez se számít, az se, hogy ő az unió páriája, hogy már a kilépést ajánlgatják neki, és az sem, mi lesz az országgal.

Az unió már ébredezik, az ország még nem döntötte el, neki számít-e saját sorsa.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2021. június 30-i, szerdai adásában hangzott el a szerző felolvasásában.