„Klubrádió
Belső közlés

Etgar Keret: Történet a buszvezetőről, aki isten akart lenni

13/03/2021 11:22

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Etgar Keret Történet a buszvezetőről, aki isten akart lenni című elbeszélését hallgathatják meg Valcz Péter színművész előadásában.

2021. március 13. Belső közlés (Etgar Keret: Történet a buszvezetőről, aki isten akart lenni)
08:52
00:00

Etgar Kerettől eddig már három írást is bemutattunk a tavaly tavaszi karanténban töltött költészet napján indult sorozatunkban itt a honlapon. Ezek közül kettőt – valamint a mától újonnan elérhető szövegét – abban az adásunkban olvasott fel Valcz Péter, melyben magát a világhírű izraeli írót is vendégül láttuk a stúdióban, a harmadik pedig az Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulójára készült adásunkban hangzott el. Az én emberem, a Meseformájú gondolat és Az éjszaka, amikor meghaltak az autóbuszok című írásokat a címekre kattintva elérhetik.

Etgar Keret
 
Etgar Keret
 

A mától a Klubrádió honlapján is meghallgatható rövid novella – a címével, sőt az elbeszélés kiinduló állításával ellentétben – nem a buszvezetőről szól, akinek az istenné válás iránti igénye is inkább egy játékos csavar csupán; mindazonáltal bájosan érző és intellektuális iróniával átitatott szöveget hallgathat meg az, aki a fenti hangsáv lejátszás gombjára kattint, vagy a művet szövegesen is elolvashatja itt.