„Klubrádió
Tűréshatár

Ételmentő programozók

12/03/2019 14:00

| Szerző: Klubrádió

Jótevő fiatal számítógépes zseniket keresett és talált egy nem mindennapi dolgokkal foglalkozó magyar alapítvány.   

2019. március 11. Tűréshatár (2019. március 11., hétfő 19:00)
49:28
00:00
Műsorvezetők: Szunyogh Szabolcs
"Future-makers" címmel szerveztek egy vetélkedőt általános és középiskolás fiatalok számára, olyan számítógépes programmal jelentkezhettek amely jobbá teheti a világot.

A pályázat ötlete egy tehetség gondozó alapítvány tagjai fejéből pattant ki, akik nem mindennapi dologgal foglalkoznak. A Skool, egy olyan független magyar alapítvány, akik azon dolgoznak hogy a technológiai szakmát minél több lánynak mutassák meg.

Ebből már már kialakult egy másik projekt is, a cél ugyanaz, csak más csoporthoz szól. Ez a Kódklub, ahol a szervezet gyermekotthonokba látogat el, és tart tanfolyamokat az ott élőknek, fiúknak lányoknak vegyesen.

A Foodcoin fejlesztői csapata Forrás: Facebook
 

A pályázatra viszont bárki nevezhetett, aki 12-16 év közötti, és úgy érezte volt egy világmegváltó ötlete. A verseny döntője február 23-án volt. A nyertes csapat egy olyan weboldalt gyártott, ahol a megmaradt ételt lehet felajánlani nélkülözőknek. 

Mit és hogyan teszünk Magyarországon a tehetséggondozásért? És mit kellene, mit lehetne? És kik lettek a verseny győztesei? A válaszért hallgassák meg a Szunyogh Szabolcs beszélgetését Bombera Krisztával és Guzsaly Péterrel, az alapítvány két képviselőjével.

 Szunyogh Szabolcs két oldalán Bombera Krisztával és Guzsaly Péterrel.
 

A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

Tűréshatár
2019.03.11., hétfő 19.00h
műsorvezető: Szunyogh Szabolcs