„Klubrádió
Reggeli gyors

Elvitte az ikreket az apa, az anya csak rácson keresztül láthatja őket

13/12/2019 15:06

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádióban is elmondta történetét az az anya, aki nyolc hónapja csak úgy találkozhat másfél éves ikerlányaival, hogy egy rács van köztük. Az apa, a lakásában élő gyerekekhez ennél közelebb nem engedi szülőtársát. A hatóságok az anya szerint nem lépnek. Az apa nem akart nyilatkozni az ügyről korábban részletes riportot közlő 24.hu-nak.

2019. december 13. Reggeli gyors-részlet/Interjú Stiller Ibolyával (19.12.13.)
07:47
00:00

Kopog a gangos ház garzonjának ajtaján, ezzel jelzi, hogy megérkezett a gyerekeihez, majd vár tíz-tizenöt percet, amíg szülőtársa bent felöltözteti a másfél éves ikreket. Aztán nyílik az ajtó, de csak az, a kapurács zárva marad, és megkezdődhet az apa által önkényesen megszabott láthatási idő. A két kislány és anyukájuk csak a rácson átnyúlva érinthetik meg egymást, a kizárt szülő az ajtó előtt állva vagy ülve beszélgethet, játszhat velük.

Ez történik az anya, Stiller Ibolya szerint már háromnegyed éve, mióta apjuk, akivel korábban különköltöztek, egy játszótéri találkozó alkalmával szabályosan elrabolta a gyerekeket. Azóta nála vannak, és az anya hiába fordult több hatósághoz is, hogy változtasson a helyzeten, azok szerinte egyszerűen széttárják a karjukat, a közös szülői felügyeleti jogra hivatkozva azt mondják, az apának ugyanannyi joga van a gyerekekhez, mint az anyának.

A Semmelweis Egyetemen oktatóként és kutatóként dolgozó Stiller Ibolya a számtalan sikertelen próbálkozás után úgy érezte, nincs más lehetősége, minthogy a nyilvánossághoz forduljon ügyével. Erről beszélt a Klubrádióban. Az ügyről, így a hatóságok véleményéről és döntéseiről korábban a 24.hu, írt részletes riportot. Megkeresték az apát is, aki azonban nem akart nyilatkozni.

Lidérces történet.

 

 

 

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Stiller Ibolyával
2019. december 13., péntek 08.50
riporter: Panxnotded Miklós