„Klubrádió
A lényeg

Első fok: elutasították a Klubrádió keresetét az NMHH ellen

6/05/2021 11:44

| Szerző: Klubrádió

A Fővárosi Törvényszéken csütörtökön hoztak ítéletet a Klubrádió ügyében.

Elsőfokon elutasította a bíróság a Klubrádió keresetét a 92,9 -es frekvenciáért. A Klubrádió azért indított pert, mert az NMHH Médiatanácsa kizárta a rádiót a frekvenciáért kiírt pályázatról. A Klubrádió szerint az NMHH "álindokokkal", jogsértő módon zárta ki a rádiót, ezért a rádió azt szeretné elérni, hogy a bíróság semmisítse meg a Médiatanács határozatát, és kötelezze őket új eljárás lefolytatására.

A Fővárosi Törvényszék viszont úgy döntött, hogy nem semmisíti meg a 92.9 -es frekvencia ügyében született korábbi, a Klubrádiót a pályázatból kizáró határozatot.

A Klubrádió fellebbez az ítélet ellen.

2021. május 06. A lényeg - Arató András 21.05.06. Ítélet után
01:17
00:00

Arató András, a Klubrádió elnöke szerint nem meglepő a Törvényszék döntése. Pártszolgálatos bíróságok vannak, mondta. Ha volt is kételyünk reggel ezzel kapcsolatban, hogy létezik maradéka a tisztességes bíráskodásnak, most bebizonyították, ez tévedés. Ma jogszolgáltatásra akkor van valakinek lehetősége, ha megfelel a párt irányvonalának, mondta Arató.

Az alperes képviselője a bíróságon megkérdőjelezte azt is, hogy lehet-e üzleti tervben a hallgatók támogatására számítani, amivel arcul köpte a rádió hallgatóinak tízezreit, akik egy évtizede pénzzel járulnak hozzá a rádió működéséhez, mondta a rádió elnöke.