„Klubrádió
A lényeg

Előzik Orbán lengyel szövetségesét

22/02/2019 13:56

| Szerző: Klubrádió

Már nem a kormányerő a legnépszerűbb a lengyelországi pártok versenyében – ezt mutatja egy mértékadó helyi közvéleménykutató cég vizsgálata. Az ellenzéki összefogás egyértelműen előrébb tart a választók meggyőzésében, mint Orbán Viktor szövetségese, Jaroslaw Kaczynski pártja.

2019. február 22. A lényeg-részlet - Gordon István-interjú
00:58
00:00
Az ellenzék nyerne Lengyelországban, ha most lennének a parlamenti választások – nyilatkozta a Klubrádiónak Gordon István, a varsói Magyar Kulturális Intézet volt igazgatója.

Egy mértékadó lengyel közvéleménykutató cég ugyanis fordulatot mért a pártok támogatottságában, és az ellenzéki tömörülés 4 százalékkal megelőzte a Jaroslaw Kaczynski-féle kormányzó pártot – mondta a Lengyelország szakértő.

 
Forrás: Flickr.com
 

Gordon István elmondta, ez a legfrissebb vonatkozó közvélemény-kutatás Lengyelországban, amelyet egy se jobbra,s e balra nem húzó intézet végzett.

Lengyelországot jelenleg a Jog és Igazságosság (PiS) nevű párt irányítja, az ellenzék legnagyobb ereje pedig a Polgári Platform (PO), amely több kisebb párttal összefogva győzhetné le a kormányerőt, ha most lennének a választások.