„Klubrádió
Megbeszéljük...

„Elklubrádiósították” volna az Indexet?

8/08/2020 06:00

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió/K.K.

Mi van az Index-dráma mögött? Ezt nem tudni, de a hatalmat valószínűleg meglepte a szerkesztőség felállása. Más terveik lehettek – mondja Winkler Róbert.

2020. augusztus 07. Megbeszéljük-részlet (2020.08.07. Winkler Róbert)
13:30
00:00
Egy videót tett közzé az Index társportáljaként működő Totalcar alapítója, Winkler Róbert, amelyben az is fejtegeti, hogy milyen sorsot szánhatott a Fidesz az Indexnek. „Elátévésítette, elklubrádiósította” volna. Merthogy a Klubrádiónál az történik, hogy a nénik hőböröghetnek Bolgár úrnak, de olyan igazi, fájdalmas tyúkszemre lépések nincsenek. Tényfeltárás nem történik.

Ez a te haverod-Bodi? + mi folyik az indexnél

A távozó indexesek Facebook-oldala, ahonnan majd kiderül, lesz-e másik: https://www.facebook.com/tavozoindexesek Én történetesen elég pesszimista vagyok, túl...

"... Azt akarták, hogy csendesen elátévésedjen vagy klubrádiósodjon az Index, vagy elorigósodjon, de ott mondjuk azért túl sok balhé volt. Tehát ne legyen nagyon túl sok tényfeltárás. Az legyen, mint a a Klubrádiónál, hogy a nénik hőböröghetnek Bolgár úrnak, Bolgár úr meg így óghat-módhat, hogy 'á hát igen, ez a Botka hát ez milyen konfliktusos, hát ez nem jó ez a Botka', de olyan igazán fájdalmas tyúkszemre lépések ne legyenek."

Milyen az ATV és milyen a Klubrádió? - erre volt kíváncsi Bolgár György. Winkler Róbert kifejtette, hogy a két médium tulajdonosi szerkezetében tűntek fel olyan elemek, amelyek változást hoztak. A tévénél a Hit Gyülekezete, a rádiónál a Brit Média. A műsorvezető elmondta, hogy az ATV-ben korábban is ott volt az említett Hit Gyülekezete, legfeljebb az irányvonala változott valamelyest, illetve az újságírók személye. A Klubrádióra pedig a Brit Média nincs hatással, itt nem változott a szemlélet. Bolgár György úgy véli, hogy a tényfeltárás egyébként sem tipikus rádiós műfaj, de kicsi is lenne hozzá a szerkesztőség.

A Totalcar tulajdonosa ellenben a Fideszhez igen közel álló Indamedia. Erre az alapító Winkler Róbert azt mondta, hogy ezt ő nem tudja. Arra a kérdésre, hogy mi értelme volt az indexesek felmondásának, szintén nem tudja a választ – mondta Winkler –, de nagyon valószínű, hogy már nem volt hová hátrálniuk. Abban nem nagyon hisz, hogy újra lehet indítani tisztességesen a portált.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: YouTube

Megbeszéljük
2020.08.07. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György