„Klubrádió
Megbeszéljük...

Egyszer majd kérnek tőle valamit?

1/07/2019 19:03

| Szerző: Klubrádió

Többet keres majd, mint a legtöbb miniszter. Különösen fontos ember lehet tehát Karas Monika.

2019. július 01. Megbeszéljük - részlet 19.07.01. Szalay Dániel
08:28
00:00

Az eddigi havi 1,3 millió forintról 4 millióra nő a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének fizetése. Plusz hivatali lakás, gépkocsihasználat, stb. A bérét a Magyar Nemzeti Bank elnökének béréhez állítják be. Matolcsy György egyébként 5 milliót keres. A miniszterek általában 1,7 és 2,9 millió forint közötti összeget kapnak.

A Media 1 alapítója, Szalay Dániel osztott-szorzott és kiszámolta, Karas Monika évente vehetne egy jó balatoni nyaralót, vagy egy budapesti lakást.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága úgy indokolta a médiahatóság vezetőinek fizetésemeléséről szóló javaslatot, hogy „időszerűvé vált”. Karas Monika foglalkoztatása bizonyára megéri ezt a pénzt. Az ő testülete dönt a rádiófrekvenciák elosztásáról, vagy kiosztásáról, feladata a hírközlési terület kontrollja, a mobilszolgáltatók ellenőrzése.

Eddig számos olyan döntést hoztak, amelyek Szalay Dániel szerint normális országban nem történhettek volna meg. Például megakadályozták, hogy az RTL 30 százalékos tulajdonrészt szerezzen egy másik médiavállalkozásban, mondván, hogy túlzott befolyást szerezne a piacon, de szó nélkül engedték a Fidesz médiabirodalmának kiépítését.

Karas Monikát -aki korábban Simicska Lajos munkatársa volt- 2013-ban nevezték ki, megbízatása 9 évre szól, a Médiatanács többi tagjának októberben jár le a mandátuma.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.

Megbeszéljük
2019.07.01.
Műsorvezető: Dési János