„Klubrádió
Esti gyors

Fekete-Győr András: Egy ország háborodott fel a kaszinók miatt

4/03/2021 21:59

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Pontokba szedte javaslatait a Momentum. A párt elnöke, Fekete-Győr András szerint a stadionokban oltópontokat kellene kialakítani, és akkor a 150 ezer vakcinát gyorsabban fel lehetne használni. Miután heves ellenérzéseket váltott ki, másik követelésüket, a kaszinók bezárását még csütörtökön bejelentette a kormány.

2021. március 04. Esti gyors - részlet 21.03.04. Fekete-Győr András
06:52
00:00

„Két hétre teljesen lezár az ország – ezt jelentette ma be a kormány. Vagyis majdnem teljesen, egy dologról ugyanis nem esett egy szó sem: a kaszinókról” – írja Facebook-posztjában Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. „Hiába jönnek a harmadik hullámmal a járvány legsúlyosabb hetei, a Fidesz világában nem kell betartani a szabályokat: a NER magángépe a Maldív-szigetekre viszi szilveszterezni a rendszer fontos embereit, a fideszes holdudvarnak pénzt termelő, strómanok kezében lévő kaszinók pedig úgy tűnik, hogy még mindig nyitva tarthatnak.”

A politikus az Esti gyorsban megjegyezte, hogy amióta csak kitudódott, hogy a kaszinók a járvány alatt is zavartalanul működnek, általános felháborodás tapasztalható a lakosság részéről. Fekete-Győr annak örül, hogy ezt látva a kormány intézkedett és bezáratta a kaszinókat is. A Momentum 5 pontban foglalta össze követeléseit a kormány felé:

A kaszinók bezárását, amelyet több ellenzéki párt kifogásolt, és amely a lakosság részéről is felháborodást keltett, még csütörtökön végrehajtotta a kormány.

Azt is hozzátette, hogy van 150 ezer vakcina az országban, amit nem tudnak beadni, mert nincs elég oltópont. Van azonban több mint elég futballstadion. Barcelona stadionjának mintájára ezekben ki lehetne alakítani oltópontokat.

EP-választás - A Momentum eredményváró rendezvénye
 
Fekete-Győr AndrásFotó: Illyés Tibor
 

A politikus úgy véli, hogy jelen helyzetben a szülőknek és a gyerekeknek otthon kellene maradnia biztonságos környezetben, ennek megfelelően száz százalékos bértámogatást kér a párt a kormánytól.

A katasztrofális időzítésű Egészségügyi Szolgálati Jogviszonyt pedig el kell törölni, és minden segítséget biztosítania kell a frontvonalban harcoló orvosoknak és szakápolóknak.

Az új, tízezreket érintő TB-törvény végrehajtását a járvány végéig el kell halasztani.

Az előválasztást a járványügyi adatok alakulásához igazítja a hat együttműködő párt, Fekete-Győr abban bízik, hogy nyár végére már érzékelhető lesz az átoltottság hatása.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
21.03.04. 18:33
Riporter: Kárpáti János