„Klubrádió
Dobszerda

Egy filmkészítő regényes élete

5/01/2022 10:40

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Mit csinál egy art director, látványtervező? – Többek közt ez is kiderült a Dobszerdából, aminek vendége Teplán Lili volt.

2022. január 05. Dobszerda (2022. január 05., szerda 20:00): Teplán Lili
00:00
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Az Art Directors Guild, a Nemzetközi Színházi és Színpadi Alkalmazottak Szövetsége 2997 mozis és televíziós szakembert képvisel az Egyesült Államokban és Kanadában. E szövetség tagjai közé választották a Magyarországon született, de 10 éve már az Egyesült Államokban élő Teplán Lili, látványtervező, filmkészítő művészeti vezetőt.

A napokban fejezte be egy újabb jelentős szereposztású amerikai művészfilm, az Egy könyvmoly regényes élete forgatását, amely rövidesen a Netflixen is látható lesz, és amelyről szuperlatívuszokat olvashatunk a filmesek népszerű magazinja, a Variety oldalain. A világhírű filmszínészekkel és filmművészekkel dolgozó, számunkra csak távolról gyanított izgalmakkal naponta szembenéző fiatal filmes volt a Dobszerda vendége. Teplán Lili a traumákkal teli gyerekkoráról és az amerikai  filmesek világának legbelső titkairól is mesélt a Klubrádió hallgatóinak. 

Dobszerda
2022. január 5. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia