„Klubrádió
Reggeli gyors

DK: Simán verhető a Fidesz Erzsébetvárosban, de …

23/09/2019 11:35

| Szerző: Klubrádió

Ahelyett, hogy egymással kiabálnának az ellenzéki és független jelöltek a VII. kerületben, el kellene fogadniuk a Fidesz leváltását akaró civilek által javasolt közvélemény-kutatást, és annak eredményétől függően visszalépniük a legesélyesebb jelölt javára. Erről beszélt a Klubrádióban Niedermüller Péter, ellenzéki polgármesterjelölt, akinek megvan a véleménye a Fidesz másik két kihívójáról.

2019. szeptember 23. Reggeli gyors-részlet/Interjú Niedermüller Péterrel (19.09.23.)
05:55
00:00

Akár a visszalépésre is hajlandó az ellenzéki pártok VII. kerületi polgármesterjelöltje, Nidermúller Péter, ha az általa javasolt közvélemény-kutatás azt mutatná, másnak nagyobb esélye van legyőzni a fideszes önkormányzati vezetést. Teljesen biztos azonban abban, hogy ő a legerősebb induló, hiába állítja magáról ugyanezt a két független polgármesterjelölt, Hunvald György és Moldován László is.

Hunvald György Erzsébetváros korábbi MSZP-s polgármestere, aki a kerületi ingatlanpanama miatt korábban börtönben ült, Moldován László pedig az LMP egykori budapesti elnöke, aki pártja idei EP-választási kudarca után lépett ki a szervezetből, mert szerinte sikerült meghaladni a kétosztatú politikai mezőt, és a közéletet továbbra is Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor harca uralja.

A Gyurcsány elnökölte DK-ban politizáló Niedermüller szerint Erzsébetvárosban abszolút többségben vannak azok a választópolgárok, akik leváltanák a kormánypárti polgármester Vattamány Zsoltot, ám, ha nem egy ellenzéki kihívó indul ellene az október 13-ai önkormányzati választáson, akkor a feladat nehéz, vagy akár megoldhatatlan. Döntő tehát, hogy a kerületi ellenzéki szavazótábort senki ne szalámizza le.

 
 Niedermüller Péter, a DK, az MSZP, a PM, a Momentum és az LMP közös VII. kerületi polgármesterjelöltje a 2019. október 13-ai önkormányzati választásokon. Forrás: Facebook
 

Egységes fellépéssel simán verhető a Fidesz a kerületben, ezért Niedermüller szerint, ha Hunvaldnak és Moldovánnak is a fideszes vezetés leváltása a legfontosabb szempontja, akkor vállalniuk kell a megmérettetést a civilek által kezdeményezett helyi közvélemény-kutatásban. Ha nem teszik, akkor miért indulnak el? – mondta.

Megjegyezte, kiabálós versengésben nem vesz részt, a kihívók oldalán a megoldásnak a felmérés elfogadását tartja, mert az tiszta képet adna a kerületi jelöltek támogatottságáról.

Arról, hogy Hunvald György és Moldován László mennyire független jelöltek, Niedermüllernek megvan a személyes véleménye. Szerinte mindenki tudja, hogy Hunvald György csak azért lépett ki az MSZP-ből huszonhat év után, mert nem tetszett neki az ellenzéki pártok kerületi választási megállapodása, és az is pontosan ismert, hogy Moldován László milyen szerepet játszott az LMP gyengítésében. Nagyon hiteltelen tehát az, hogy ilyen pártpoltikai múlttal ők hirtelen független civilként jelennek meg – tette hozzá.

Nidermúller, aki a DK, az MSZP, a PM, a Momentum és az LMP közös VII. kerületi polgármesterjelöltje, múlt pénteken írt Facebook-oldalán az erzsébetvárosi lakók javaslatáról. A civilek szerinte elismert kutatóintézettel végeztetnék el a felmérést, és azt kérik az ellenzéki jelöltektől, hogy fogadják el az eredményt, az esélytelenek pedig lépjenek vissza az esélyes jelölt javára. „Én igent mondtam a felkérésre” – írta a DK-s politikus.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli gyors/Interjú Niedermüller Péterrel
2019. szeptember 23., hétfő 07.25
riporter: Szénási Sándor