„Klubrádió
Esti gyors

Budapest non coronat? - Kárpáti Iván jegyzete

5/11/2019 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Orbán Viktorral kapcsolatban két vulgárpolitológiai közhely mindenképpen él: az egyik az, hogy minden gesztust a gyengeség jelének vesz; illetve, ha támadják, akkor „meghosszabítja Bicskéig”. De közben a gyakorlat azt is mutatja, hogy miközben elmegy a falig, bizonyos esetekben nem rohan neki fejjel.

2019. november 05. Esti gyors-részlet (2019.11.05. Kárpáti Iván jegyzete)
01:17
00:00
Érdekes társadalmi, poltikai kísérlet vette kezdetét. Ma összeült az ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlés, holnap pedig Karácsony Gergely elmegy a kormányülésre.

Amióta létezik a NER, Orbán Viktornak nem kellett érdemben fajsúlyos ellenzéki politikussal nemhogy tárgyalnia, még találkoznia sem. Talán csak Botka Lászlóhoz ment el, de az egy olyan hakni volt, amit nem lehetett kihagyni.

Orbán Viktorral kapcsolatban két vulgárpolitológiai közhely mindenképpen él: az egyik az, hogy minden gesztust a gyengeség jelének vesz; illetve, ha támadják, akkor „meghosszabítja Bicskéig”. De közben a gyakorlat azt is mutatja, hogy miközben elmegy a falig, bizonyos esetekben nem rohan neki fejjel. Ez történt az utóbbi időben a közigazdasági bíróságokkal, több uniós döntésnél és a további alkotmányozás elhalasztásánál.

Hogy milyen csapdák várják a főpolgármestert holnap a Karmelita Kolostorban, az talán akkor sem derül ki, amikor kijön onnan. Érzésem szerint még nem találták ki, hogy mivel hatástalanítsák ezt a Budapest-bombát. Ne legyenek kétségeink, erősen dolgoznak rajta úgy, hogy még mindig korlátlan erőforrások felett rendelkeznek, és egy befenyített államigazgatást mozgatnak.

Kárpáti Iván jegyzete a 2019. november 5-i Esti gyorsban hangzott el.