„Klubrádió
Reggeli gyors

Brüsszelben is tüntetnek magyarok

8/01/2019 12:39

| Szerző: Klubrádió

Judith Sargentini is részt vesz azon a tüntetésen, amelyet Brüsszelben tartanak délután Orbán Viktor politikája ellen. A megmozdulás jelszava: Stop, Orbán!

2019. január 08. Ujhelyi István a brüsszeli tüntetésről
06:03
00:00

Főleg az Európai Unió intézményeiben dolgozó magyarok vonulnak ma utcára Brüsszelben, hogy Orbán Viktor politikája ellen tiltakozzanak. Ők ugyanis az átlagnál jobban látják, mi folyik Magyarországon. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szerint ez az akció is része annak a tüntetés-sorozatnak, amely decemberben kezdődött és ma már Európában is folytatódik, Londontól Amszterdamig. A fő jelszó egyszerű: Stop, Orbán!

Itt is tele van a pohár - mondta a képviselő, aki már Brüsszelben tartózkodik. Hozzátette, hogy számos képviselőtársa érdeklődött és egyben elismerően nyilatkozott a magyar fejleményekről, nevezetesen arról, hogy olyan ellenzéki erők mozdultak meg, amilyenek eddig nem. Egyébként nem számít nagy létszámra, de az ilyen tüntetés egyáltalán nem számít tipikusnak. A mai pedig különösen nem, hiszen a magyarokkal együtt tüntet Judith Sargentini, ő készítette azt a jelentést, amely a magyar jogállamiság súlyos veszélyeire hívta fel Európa figyelmét.

Az interjút Dési János készítette, Ön a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Pixabay.