„Klubrádió
Esti gyors

Borkai Zsolt kuplerájt kiáltott a győri városházán

8/11/2019 08:39

| Szerző: Klubrádió

Ugyan lemond a korrupciós és szexbotrányba keveredett, volt fideszes győri polgármester, de az önkormányzat alakuló ülését megtartották, ahol ellene tüntettek, amit Borkai Zsolt a jachtos események ismeretében talán meglepő módon a kupleráj szóval jellemzett.

2019. november 07. A lényeg (2019.11.07 Ungár Péter)
00:40
00:00

Botrány volt a győri városházán, tüntetők mentek volna be az alakuló ülésre, de biztonsági őrök nem engedték őket. A polgármestert felfújt óvszerrel dobálták, „kurvák” és „korrupció” feliratú táblákat tartottak. A nap fénypontjaként Borkai Zsolt azt mondta, kuplerájt csináltak a közgyűlésből (ezt hangos röhögés fogadta az ülésteremben). Ott volt Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője is, aki a Klubrádiónak azt mondta: olyan biztonsági őrök nem engedték be az embereket, akiken semmilyen jelzés nem volt, nem lehetett tudni, hogy melyik cégtől jöttek és milyen jogon intézkednek.

Itt látható a 444 videója az ülés előtti és utáni jelenetekről, jelen volt egyébként Ungár Péter mellett Varga-Damm Andrea (Jobbik) és Korózs Lajos (MSZP) parlamenti képviselő is.

Kérdeztük Pollreisz Balázst, a helyi MSZP frakcióvezetőjét is, aki azt mondta: botrányos kampány és választás után botrányos alakuló ülés is volt. Sok dühös ember érkezett, hogy elmondja a véleményét Borkainak, de nem engedték be őket, a nyílt ülést zárttá változtatták, kulcsra zárták az ajtókat. Őt magát se akarták beengedni, mert nem volt rajta valamilyen karszalag.

Pollreisz az ülésen megtette javaslatát arról, hogy oszlassák fel a közgyűlést, de ezt a fideszesek lesöpörték. Akkor meg is vonták tőle a szót, amikor arról beszélt, hogy fel kellene bontani minden szerződést a korrupciós és szexbotrányok másik fő résztvevője, Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, és fel kellene menteni Csörgits Lajos aljegyzőt, akinek a választási visszásságokban volt szerepe.

A hogyan továbbról: az ellenzék az előrehozott választáson is együtt indul, jövő héten tárgyalnak a polgármesteri jelölésről. Szóba került az előválasztás, egyáltalán nem zárkóznak el tőle, de még nem tudják, hány jelölt lesz, és így érdemes lesz-e megtartani.

Pollreisz Balázs szerint a győri választás utáni helyzet a NER működésének iskolapéldája: 40 százalék szavazott az ellenzéki szövetségre, mégis csak 4 emberük lett a 23 tagú közgyűlésben, ráadásul ebből a négyből az egyik az a volt jobbikos, Fodor Roland, aki elárulta őket, és van még egy független képviselő, aki csak a saját körzetével kíván foglalkozni, tehát lényegében ketten maradtak Borkai kihívójával, Glázer Tímeával.

Címlapi kép: Borkai Zsolt/Facebook

Esti gyors
2019. november 7., csütörtök 18.45
Műsorvezető: Kárpáti János