„Klubrádió
Reggeli gyors

Bolgár György: nem a kunokon gúnyolódtak, a miniszterelnökön

22/11/2019 14:03

| Szerző: Klubrádió

Nem a kunokon gúnyolódott az ellenzék, hanem Orbán Viktoron, aki magyarországi kipcsak önkormányzatról és kipcsak törzsekről beszélt, utóbbiak elnökévé "megtéve" Nurszultan Nazarbajev kazah diktátort – elemezte Bolgár György kollégánk a miniszterelnök válaszát.

2019. november 22. Reggeli gyors / részlet, Bolgár György rovata (19.11.22.)
07:26
00:00

Orbán Viktor hétfői válaszairól volt szó Az igazság (egy) pillanatában, ahogy műsorvezetőnk, Pálinkás Szüts Róbert fogalmazott, a miniszterelnök leoltotta összes ellenfelét. Ezt hatalmi pozícióból gyakran megteszi, most láthatóan élvezte, de az igazság nem mindig az ő oldalán áll – tette hozzá Bolgár György.

Az azonnali kérdések órájában volt egy, amely nagy visszhangot kapott, arról, hogy az Európai Bizottság levon tőlünk 6-700 milliárd forintot, és ezt szegezték neki. Orbán Viktor szerint Magyarországot senki nem büntette meg, a korrekció nem jelent büntetést. Bolgár György megnézte: az Európai Bizottság honlapján az olvasható, hogy pénzügyi korrekcióra akkor kerül sor, ha az uniós támogatások kifizetése „nem a szabályoknak megfelelően ment végbe”, például, ha család történt. Az EB elkötelezett amellett, hogy behajtsa azokat a pénzeszközöket, amelyeket „csalárd módon nyertek el és használtak fel” a kedvezményezettek. Ez nekünk is büntetés, nem csak a kormánynak.

Orbán arról is beszélt, hogy a szocialisták már kormányoztak, el is vettek egyhavi nyugdíjat, amit ebben a házban rajtuk kívül még soha senki nem tett meg. De – mondta Bolgár György –, egyvalaki mégis, Orbán Viktor. '99-ben az előző, MSZP-kormány által elfogadott nyugdíjemelés 19,5 százalékos lett volna, de a Fidesz változtatott a törvényen, és csak 14-gyel emelt. Ez annyira elvétele a nyugdíjnak, hogy Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt, 2002-ben egyszeri, 19 ezer forintos kiegészítést kaptak a nyugdíjasok, kompenzálandó azt az 5 százalékot.

A kormányfő szerint „a magyarországi kunokon hetekig gúnyolódtak” az ellenzékiek, csak azért, mert keleti származásúak. Ha ezt tette volna bárki a zsidó származásúakkal, mi történt volna az országban? – vont meglepő párhuzamot Orbán Viktor. Azonban, ahogy Bolgár György felidézte, a Türk Tanács ülésén nem a kunokról beszélt a miniszterelnök, hanem a kipcsakokról, egyebek mellett azt mondta, sok magyarban van kipcsak vér, és Nurszultan Nazarbajev kazah vezető a magyarországi kipcsak törzsek elnöke. Nem a kunokon gúnyolódtak, a sajnos miniszterelnökön, aki kipcsak törzsekről, önkormányzatról és Nazarbajev mindenkori elnökségéről beszélt. Hogy a zsidó származásúak hogy jöttek ide, azt ő se tudja megmondani.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Reggel gyors
2019. november 22., péntek 08.25
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert