„Klubrádió
Reggeli gyors

Beszélt, aztán lemondott

5/02/2019 13:53

| Szerző: Klubrádió

Varga István volt fideszes képviselő a nemrég létre hozott kormánypárti médiaalapítványt irányította. Aztán „elnyilatkozta magát”, bírálta saját oldalának médiáját, és lemondott.

2019. február 05. Reggeli gyors - részlet 19.02.05. Varga István Kesma
05:26
00:00

A közbeszéd állapotát és a kormányközeli médiát kritizálta Varga István, volt fideszes képviselő, majd lemondott a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnökségéről.

Az ominózus interjúban arról beszélt, hogy igényes, „jó tollú” újságírókat jobbára csak az ellenzéki médiában talál, ő maga is Népszavát, Magyar Narancsot olvas, jártja az Élet és Irodalmat. Bírálta az álhírek közlését, a hangzatos, ám üres címeket, amelyek mögött nincs tartalom. Szerinte a keresztény, konzervatív sajtó arról ír csak, hogy minden nagyon szép és jó, ám ez nem újságírás, sőt még propagandának sem jó.

Varga István úgy gondolja, nem véletlen, hogy a jobboldali sajtónak nem alakult ki komoly olvasótábora, hiszen a lejárató, sorosozó cikkek megjelentetése nem valódi sajtótevékenység. A közbeszéd állapotáról kifejtette: rendkívül mély lövészárkokat ástak Magyarországon, érdemi párbeszédnek nyoma sincs.

Az alapítványt -amelybe több száz orgánumot tereltek be- úgy értékelte, hogy azt békességes szándékkal hozták létre. Nem sokkal azután, hogy a vele készült interjú megjelent, Varga István le is mondott. Hogy pontosan miért, azt nem indokolta.

Jávor Dénes összeállítását a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: 168 óra.hu.


Ugye emlékszünk még dr. Varga István elhíresült mondataira néhány évvel ezelőttről?