„Klubrádió
Esti gyors

Baranyi: Ha nincs megegyezés a fővárossal, akkor nincs megegyezés Ferencvárossal sem

28/11/2019 13:04

| Szerző: Klubrádió

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester közölte: az atlétikai világbajnokság támogatásához szabott kerületi feltételek a budapesti feltételek részei, nem lehet különválasztani őket.

2019. november 27. Esti gyors / részlet, Baranyi Krisztina (19.11.27.)
08:12
00:00

Az ellenzéki polgármestert arról kérdeztük, hogy a 2023-as budapesti atlétikai vb-vel kapcsolatos kerületi döntésükre pozitív választ adott a kormány, de a fővárosi öt pontnál kivár. Baranyi Krisztina azt mondta: legkésőbb december végéig meg kell egyezni, úgy, hogy akkor már érvényes kormányhatározatoknak kell lenniük. Ezért szerinte népszavazásra sincs idő, és olyan feltételek állítására sem, amelyek túl hosszú tárgyalást igényelnének. (Ez utóbbit arra reagálva mondta, hogy Pikó András VIII. kerületi civil polgármester szerint nem szabadna tárgyalni addig, amíg a kormány nem visszakozik az építéshatósági engedélyek és az iparűzési adó ügyében.)

Azt viszont hangsúlyozta: a ferencvárosi feltételek a fővárosi megállapodás részei, csak együtt lehet róluk megállapodni. Mi lesz, ha a kormány nem teljesíti a többi feltételt? – tettük fel a kérdést. Baranyi szerint amíg nem kapnak hozzájárulást, addig nem kezdhetik el a közbeszerzését kiírását az építkezésre.

Jelezte, most, hogy a Fővárosi Közgyűlés is megszavazta a főváros fejlesztéseit, például az 50 milliárdos egészségügyi programot, már a közfejlesztési tanácsban kell letárgyalni a feltételeket. Ők pedig igen részletesen, az utolsó kutyafutattóig kidolgozták a koncepciójukat, tehát a kormányhatározatban is így kellene szerepelnie.

Megismételte: az ő feltételeik Budapest feltételeinek részei, nem lehet különválasztani őket. „Ha nincs megegyezés a fővárossal, akkor nincs megegyezés Ferencvárossal sem” – jelentette ki Baranyi Krisztina.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Facebook 

Esti gyors
2019. november 27., szerda 18:15
Műsorvezető: Szénási Sándor