„Klubrádió
Reggeli gyors

Baranyi az enyhítésről és Orbán hasonlatáról

15/05/2020 16:15

| Szerző: Klubrádió

Ferencváros ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina elmondta, szerinte hogyan kellene enyhíteni a vírus miatt bevezetett korlátozásokon, és reagált Orbán Viktor disznóvágásos hasonlatára is.

2020. május 15. Reggeli gyors / részlet, Baranyi Krisztina (20.05.15.)
09:15
00:00

Baranyi Krisztina először is megköszönte, hogy a járványhelyzet kezdete óta elsőként kérte a polgármesterek tanácsát a kormány valamiben, ráadásul éppen a vírus által legsúlyosabban érintett Budapest egyik kerületi polgármestereként a helyiek életét befolyásoló kérdésben, az újranyitás ügyében. Azt azért hozzátette: hiányosak az adatok, ennyiből nem lehet tudni, hogy a járvány előtt, után vagy közben vagyunk.

Azt mondta, szerinte szükség van enyhítésre, úgy véli, jó lenne, ha többféle üzletben lehetne vásárolni és rendes nyitvatartással, természetesen a maszkviselést és a kellő távolságot megtartva. Azt is jónak tartaná, ha több vendéglátóhely nyithatna ki, ugyanilyen korlátozások mellett, terasszal. A polgármester megtartaná a 65 év felettiek vásárlási idősávját, de szombaton, amikor a legtöbben mennek boltba, kicsit korábbra tenné, reggel 7-től 10-ig.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban megszokott értékelésében Karácsony Gergelynek címezve szavait úgy fogalmazott: „ez a típus disznóvágáskor csak a vacsorára jön, és ha vesz egy bútort, azt nem ő szereli össze”, elméleti, nem pedig gyakorlati ember. Megkérdeztük erről Baranyi Krisztinát, aki azt mondta, az elméleti polgármester fogalmát nem is tudja értelmezni, ő mindig az adott problémára próbál megoldást találni. Ez a vírus olyan, amit se kormány, se polgármester nem látott eddig, a válság menedzseléséhez pedig gyakorlati szemléletre van szükség – tette hozzá.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Baranyi Krisztina/Facebook

Reggeli gyors
2020.05.15. 08:45 
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert