„Klubrádió
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Az ember nem hisz a szemének

18/09/2020 04:39

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Autópálya felhajtón akkurátusan és nem véletlenül balra indult a forgalommal szembe egy autós, ráadásul utánfutóval.

2020. szeptember 16. Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2020. szeptember 16., szerda 13:00)
48:11
00:00
Műsorvezetők: Fábián László

Rendszeresen közöl elképesztő felvételeket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalmi szituációkról, balesetekről. Az autósok zöme szerencsére csak viccekből ismeri azt a helyzetet, amikor az autópályán szembe jön egy másik kocsi. Ám van ilyen. Videofelvétel készült arról az M3-M25 csomópontjában, hogy valaki az autópálya felhajtóján nem arra megy, amerre a sáv, a felfestés szemmel láthatóan, világosan vezeti, s persze a józan ész. Épp ellenkezőleg, akkurátusan balra, áthajt a gépjárműforgalom elől elzárt területen, a csíkozáson és megpróbál a forgalommal szemben haladni, mindezt utánfutóval.

Egy szabályosan közlekedő autós beleütközik, abban a kocsiban négy gyerek is utazik, szerencsére csak könnyebben sérülnek meg. Élőben a városból című műsorunkban ezt a szituációt elemezte Köves Szilárd vezetéstechnikai tréner, aki elmondta, hogy a vétlen autós valószínűleg nem hitt a szemének az első pillanatban, mert olyan, amit lát, csak a mesében van. Egy rendkívül felkészült sofőr nagyon szerencsés esetben talán el tudta volna kerülni az ütközést, de az autósok többsége biztosan nem. A baleset kapcsán szó esett a tréningek fontosságáról, hasznáról, a próbajogosítványról, a gépkocsivezetők képzéséről és sok kapcsolódó témáról. Például arról is, hogy mi a teendő egy ilyen baleset esetén.

A műsorból kiderült az is, hogy milyen programjai vannak a most kezdődött mobilitási hétnek, és az is, hogy az autógyártók ugyan képesek produkálni az előírt széndioxid kibocsátási szintet, amely egyre szigorúbb, de a piac egyelőre nehezen fogadja el a legzöldebb kocsikat.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt.

Élőben a városból
2020.09.16 13:00
Műsorvezető: Fábián László