„Klubrádió
A lényeg

Az ellenzéki képviselőket nem dobhatták volna ki az állami média székházából

27/09/2019 16:17

| Szerző: Klubrádió/444.hu

Elvesztette az állami tévé azt a pert, amelyet az ellenzéki képviselők indítottak, miután tavaly decemberben kidobták őket a Kunigunda utcai épületből.

Az első fokon eljáró bíróság megváltoztatta az óbudai jegyző birtokvédelmi határozatát, amit az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az állami média, és elutasította azt. Az ítéletből az is következik, hogy nem lehetett volna kidobni az ellenzéki politikusokat az épületből, vagyis a képviselőknek joguk volt bemenni. A döntés nem jogerős – írta meg a 444.hu. Az ítélet kihirdetésekor a bíró hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselők munkájukat a köz érdekében végzik, és nem utasíthatóak.

Az állami média nem terjesztett elő bizonyítékot, ami igazolta volna, hogy a működése aránytalanul sérült volna az ellenzéki képviselők jelenléte miatt. A bíró szerint nem lehetett megállapítani, hogy bármelyik képviselő erőszakkal próbált volna bejutni az állami média stúdióiba, lökdösődés valóban látható volt a becsatolt felvételeken, de nem volt egyértelmű, hogy annak mi volt az oka.

2019. szeptember 27. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (19.09.27.)
01:02
00:00


A most meghozott döntésnek csak akkor van értelme, ha az ellenzéki szimpatizánsok, és politikusok folytatják a tiltakozásokat a kormánypropaganda ellen - ezt mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Klubrádiónak. Az ellenzéki képviselő azt ígérte, hogy visszamegy az állami média épületébe. Úgy folytatta: eredményt csak akkor érhet el, ha mások is jönnek, képviselők és civilek egyaránt. Ha tízezrek lesznek ott, akkor érhető el, hogy valódi közmédiáról lehessen beszélni, és ellenzéki képviselő ne csak akkor szerepelhessen az adófizetők pénzéből fenntartott tévében, rádióban, ha le akarják járatni.

Hadházy szerint teljesen egyértelmű volt, hogy nekik volt igazuk, jogosan voltak bent, és a magyar jogállam elleni súlyos támadás volt, amit velük tettek, amikor kidobták őket.

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A lényeg
2019. szeptember 27., péntek 16.00
Riporter: Kemény Dániel